Ήρθε η SEREXPO για να μείνει στο πρώην στρατόπεδο Κολοκοτρώνη! (318 φώτος)

Ήρθε η SEREXPO για να μείνει στο πρώην στρατόπεδο Κολοκοτρώνη! (318 φώτος)

Ηρθε η SEREXPO για να μείνει στο πρώην στρατόπεδο Κολοκοτρώνη, καθώς το εγχείρημα του Επιμελητηρίου Σερρών και προσωπικά του Προέδρου Χρήστου Μέγκλα κρίνεται απόλυτα επιτυχημένο!

Η τελετή των εγκαινίων τα 5ης SEREXPO πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 με την παρουσία πλήθους κόσμου.

Το εγχείρημα δείχνει ότι η Κυβέρνηση πρέπει να παραχωρήσει την χρήση του πρώην στρατοπέδου στους τοπικούς φορείς, καθώς, η μεταμόρφωση του πρώην στρατοπέδου Κολοκοτρώνη είναι αυτή που αποσπά τα εύσημα όλων, από τους απλούς επισκεπτες, μέχρι τους υπουργούς της Κυβέρνησης και των δημοσιογράφων.

Ο εμπνευστής και πρωτεργάτης αυτής της προσπάθειας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Χρήστος Μέγκλας, δηλώνει αποφασισμένος να φέρει σε πέρας την αξιοποίηση του στρατοπέδου, έχοντας και όραμα και σχέδιο

Απαιτείται όμως και η συνέργεια και συνεργασία όλων των φορέων των Σερρών (Περιφέρεια, Δήμοι, με προεξάρχοντα τον Δήμο Σερρών, ο οποίος δια μέσου του Δημάρχου Αλέξανδρου Χρυσάφη δηλώνει …φανατικός αρωγός της προσπάθειας του ΕΒΕΣ.

Πρωτίστως όμως θα πρέπει να συνδράμουν οι δύο σερραίοι υπουρουργοι στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής και η κυρία Φωτεινή Αραμπατζή  για να πάψει αυτός ο… παραλογισμός της ιδιοκτησίας των στρατοπέδων (λέγε με Υπουργειο Οικονομικών, ή Υπουργείο Εθνικής Αμυνας ή…) λες και η δημόσια περιουσία δεν έχει ένα και μόνο ιδιοκτήτη τον ΛΑΟ.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής αλλά και η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κα Φωτεινή Αραμπατζή, στους λόγους που εκφώνησαν, διαβεβαίωσαν ότι η κυβέρνηση θα είναι αρωγός, μένει όμως να αποδειχθεί και στην πράξη, ότι η (προσωρινή) παραχώρηση του στρατοπέδου που έγινε επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα θα γίνει… μόνιμη επί κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Ο αγιασμός των εγκαινίων τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγο, συλλειτουργούντος του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακάριου. Αμφότεροι οι επίσκοποι εστίασαν στην ανάγκη ευημερίας του τόπου και κάλεσαν να υπάρξει η απαραίτητη συνεργασία για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Απουσίες Τζιτζικώστα και Καράογλου

Τέλος να τονίσουμε ότι… έλαμψαν δια της απουσίας τους τόσο ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, όσο και ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ.Θόδωρος Καράογλου, καθώς προτίμησαν να πάνε σε άλλες εκδηλώσεις, αν και είχαν προσκληθεί από τις αρχές Αυγούστου.

Εκτενές φωτορεπορτάζ από τα εγκαίνια και τη συναυλία του Πορτοκάλογλου μπορείται να δείτε στην σελίδα μας στο facebook