Ανακαινίζεται το Τουριστικό Περίπτερο Κουλά

κουλας-ανακαινησηΜετά τις απαιτούμενες χρονοβόρες διαδικασίες και την προβλεπόμενη δημοπράτηση ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα οι εργασίες ανακαίνισης του κτηρίου του Τουριστικού Περιπτέρου «Ξενία» στο λόφο της ακρόπολης των Σερρών «Κούλας», το οποίο είχε εγκαταλειφθεί στη φθορά του χρόνου και υπέστη βανδαλισμούς, χάνοντας την αίγλη και την ομορφιά αλλοτινών χρόνων.    

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Σερρών εξιστορεί το χρονικό της ενοικίασης του

Προηγήθηκε η σχετική σύμβαση (21-8-2012) του Δήμου Σερρών με την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου ΑΕ (ΕΤΑΔ), καθώς το εν λόγω Τουριστικό Περίπτερο είναι κτισμένο σε έκταση 4 χιλιάδων τ.μ. κυριότητας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Να σημειωθεί ότι εκεί βρίσκεται προμαχώνας του μεσαιωνικού κάστρου (γνωστός ως πύργος του Ορέστη ή του βασιλιά), ένα από τα σήματα-εμβλήματα της πόλης των Σερρών.

Με την επαναλειτουργία αυτού του τουριστικού ακινήτου γίνεται σαφές ότι ο Δήμος Σερρών υλοποιεί το πρόγραμμα για την ανάδειξη κι αξιοποίηση των «διακεκριμένων» (με τουριστικό ενδιαφέρον) ακινήτων της πόλης, προκειμένου να δοθεί περαιτέρω ώθηση στην προβολή του τόπου και της ευρύτερης περιοχής.  

Με το πέρας (εντός 2-3 μηνών) των εργασιών ανακαίνισης από τον ιδιώτη, πλειοδότη ανάδοχο του κτηρίου και του περιβάλλοντος χώρου θα τεθεί σε λειτουργία μία σύγχρονη μονάδα παροχής υπηρεσιών εστίασης κι αναψυχής, που θα απολαμβάνουν οι Σερραίοι πολίτες, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης. 

Ο Δήμαρχος

«Η δημοτική αρχή στοχεύει στην τουριστική προβολή του Δήμου, στην ανάδειξή του και παράλληλα στην αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του» τόνισε επί τόπου ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Αγγελίδης προς τα σερραϊκά μέσα ενημέρωσης που κατέγραψαν την έναρξη των ανακαινιστικών εργασιών. 

«Η αξιοποίηση» συνέχισε «του τουριστικού περιπτέρου στο Κουλά αποτελεί τη συνέχεια των προσπαθειών μας προς αυτή την κατεύθυνση που ξεκίνησαν με την επαναλειτουργία του δημοτικού αναψυκτηρίου στο Α Γιάννη και συνεχίστηκαν με την λειτουργία εκ νέου του δημοτικού αναψυκτηρίου στο θερινό θεατράκι του Δήμου» (στο κεντρικό πάρκο της πόλης που επίσης αναβαθμίστηκε με το κλείσιμο της οδού Δορυλαίου που το διαπερνούσε).

Ο αντιδήμαρχος    

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Διοικητικών-Οικονομικών Λειτουργιών-Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης-Διαφάνειας κ. Στέργιος Γαλάνης επισήμανε ότι «ο Δήμος ξεκίνησε την διαδικασία αξιοποίησης των τουριστικών ακινήτων, αρχής γινομένης με τα αναψυκτήρια της πόλης και τώρα με το τουριστικό περίπτερο του Κουλά, όχι μόνον χωρίς οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο, αλλά αντιθέτως με οφέλη. Οφέλη όχι μόνον για το Δήμο, αλλά κυρίως για τη τοπική κοινωνία και το σερραϊκό λαό».

Σ.Σ. Να επισημάνουμε ότι το ενοίκιο το οποίο θα εισπράττει ο Δήμος είναι 450ευρώ για 15 χρόνια (το οποίο προσφέρθηκε από τον μοναδικό πλειοδότη που εμφανίστηκε στην δημοπρασία κι έγινε δεκτό από την αρμόδια οικονομική επιτροπή του Δήμου)

Advertisements