Ύποπτο χειραγώγησης το Πανσερραϊκός – Πανιώνιος & Κασσσιόπη – ΠΑΟΚ

Ύποπτο χειραγώγησης το Πανσερραϊκός – Πανιώνιος & Κασσσιόπη – ΠΑΟΚ

Φάκελος της Sport Radar έφτασε στα γραφεία της ΕΠΟ για το παιχνίδι Πανσερραϊκός-Πανιώνιος 0-3 για το Κύπελλο. καθως και της Κέρκυρας με τον ΠΑΟΚ (0-5), τα οποία χαρακτηρίζονται ως ύποπτα χειραγώγησης.

Στο… μάτι της UEFA βρίσκεται η αναμέτρησης της 17ης Δεκεμβρίου για την 15η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, ανάμεσα στους Φαίακες και τον Δικέφαλο του Βορρά, που βρήκε νικητές τους Θεσσαλονικείς με 0-5.

Η εταιρεία ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης, Sport Radar που συνεργάζεται με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, έστειλε φάκελο στην ΕΠΟ για το συγκεκριμένο παιχνίδι, το οποίο και θεωρεί ως ύποπτο χειραγώγησης.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τα μεγάλα ποσά που είχαν παιχτεί στην εν λόγω αναμέτρηση, με αποτέλεσμα να υπάρξει σημαντική πτώση στην απόδοση του διπλού.

Παράλληλα «ύποπτο» χαρακτηρίζεται και το  παιχνίδι Πανσερραϊκός-Πανιώνιος 0-3 για το Κύπελλο

Η ΕΠΟ από την πλευρά της πρόκειται να διαβιβάσει τον φάκελο στον Αθλητικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου και στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Βάσει πάντως του νέου πειθαρχικού κώδικα για να κινδυνεύσει κάποια ομάδα για χειραγωγημένο παιχνίδι:

«οπωσδήποτε θα πρέπει να έχει αποδειχθεί η εμπλοκή συγκεκριμένων προσώπων και η δια-(μετα)-κίνηση των χρημάτων».

Η μοναδική τιμωρία που μπορεί να επιβληθεί στις ομάδες είναι η απαγόρευση συμμετοχής τους στο στοίχημα, στον ΟΠΑΠ και στις εταιρίες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ελλάδα, από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού όπως έχει συμβεί φέτος με την Λάρισα.