«1η Γιορτή Φυστικιού» στην ΑΜΜΟΥΔΙΑ ΣΕΡΡΩΝ

«1η Γιορτή Φυστικιού» στην ΑΜΜΟΥΔΙΑ ΣΕΡΡΩΝ

Πραγματοποιήθηκε η «1η Γιορτή Φυστικιού» το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στην Αμμουδιά Σερρών. Η γιορτή διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου της Τοπικής Κοινότητας Αμμουδιάς σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Σερρών, το οποίο υποστήριξε την εκδήλωση. Ο κ. Κίρπιτσας Ιωάννης δημιούργησε και διέθεσε δωρεάν Banner.

Το Επιμελητήριο Σερρών εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Μέγκλας και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής. Ο κ. Μέγκλας στην ομιλία του επαίνεσε την προσπάθεια οργάνωσης της γιορτής και ανέφερε πως, μολονότι η καλλιέργεια της ποικιλίας «ΑΡΑΧΙΔΑ» (αράπικο φυστίκι) υπήρχε στην Αμμουδιά Σερρρών έως το 1980, αργότερα μειώθηκε αρκετά λόγω εισαγωγών φυστικιών από Κίνα, Αργεντινή, κλπ. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια παραητρείται στροφή στην καλλιέργεια της τοπικής αυτής ποικιλίας αυξήθηκε και σήμερα καλλιεργούνται περίπου 2000 στρέμματα.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Μέγκλας τόνισε την άριστη γεύση τού αράπικου φυστικιού Αμμουδιάς και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως, αν η καλλιέργειά του εκσυγχρονιστεί, σε συνδυασμό με τη χρήση πιστοποιημένου σπόρου, και εν συνεχεία αν συσκευασθεί και πιστοποιηθεί, θα σημειωθεί αύξηση καλλιεργούμενων στρεμμάτων και παραγωγής καθώς και αύξηση κέρδους. Επίσης, θα παραχθεί ένα νέο, ανερχόμενο προϊόν, το οποίο θα διαφημίσει το Νομό Σερρών και την εύφορη γη του.

«Το Επιμελητήριο Σερρών θα βρίσκεται κοντά και θα στηρίζει την προσπάθεια και τη διαφήμιση του προϊόντος γιατί πιστεύει ότι βοηθώντας τον αγροτικό κόσμο να αυξήσει το εισόδημά του, ταυτόχρονα βοηθά και την οικονομία όλου του Νομού Σερρών. Γι’ αυτό το λόγο το ΕΒΕΣ προτείνει μεταξύ άλλων να δοθεί η Γεωθερμία στους αγρότες προς χρήση, να γίνει Δημοπρατήριο Αγροτικών Προϊόντων και υποστηρίζει τη συνέχιση των δύο έργων του ΕΣΠΑ, του 5ου και 11ου αρδευτικού δικτύου του Ν. Σερρών, συνολικού προϋπολογισμού ύψους 50.412.447,68 €» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου στους διοργανωτές και στους συμμετέχοντες στην «1η Γιορτή Φυστικιού».

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, ο κ. Γιαννάκης Δημήτριος, κ. Τενεκετζής Μάκης και κ. Κίρπιτσας Ιωάννης, καθώς επίσης και ο κ. Καράμπελας Κώστας (μέλος οργανωτικής επιτροπής).

Την αναστολή λειτουργίας για 49 ΔΟΥ από την 1η Οκτωβρίου και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους σε άλλες ΔΟΥ, προέβλεπε απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη. Αλλά φευ! Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σχετικά με τις εισπράξεις των φόρων, οδήγησε στην αναστολή της μεταφοράς, μεχρι να λυθούν τα προβλήματα. Εως τοτε οι εφοριακοί “πακετάρουν” και μεταφέρουν σταδιακά τους φακέλους στην κεντρική εφορία.  Στο Νομό Σερρών θα κλείσουν οι εφορίες Β΄ Σερρών, Νέας Ζίχνης και Νιγρίτας. Η ΔΟΥ στην οποία μεταφέρονται οι αρμοδιότητες των εφοριών που κλείνουν είναι η Α΄ ΔΟΥ Σερρών, η οποία μετονομάζεται σε Α’ Σερρών – (Α’ – Β΄ Σερρών –Νέας Ζίχνης – Νιγρίτας).