1.124.287 ΕΥΡΩ από το ΕΠΠΕΡΑΑ για την ανακαίνιση του Ορφανοτροφείου, που θα στεγάσει την ΔΕΥΑΣ

Θεόδωρος Αραμπατζής: «Τολμήσαμε και δικαιωθήκαμε. Ούτε ένα ευρώ δεν θα επιβαρυνθούν οι δημότες»
Θεόδωρος Αραμπατζής: «Τολμήσαμε και δικαιωθήκαμε. Ούτε ένα ευρώ δεν θα επιβαρυνθούν οι δημότες»

Εγκρίθηκε στις 7/2/2014 από τη Διαχειριστική Αρχή του ΕΠΠΕΡΑΑ η πρόταση που κατέθεσε η ΔΕΥΑ Σερρών την 31/07/2013 για τη χρηματοδότηση της ανακαίνισης του πρώην Ορφανοτροφείου Θηλέων, επί της Βενιζέλου 139, όπου θα στεγάζεται η Επιχείρηση από την επόμενη εβδομάδα.

Το ποσό που θα λάβει η ΔΕΥΑΣ είναι 1.124.287,46 ευρώ με ΦΠΑ. Έτσι θα επιστρέψει στην Τράπεζα το δάνειο του ενός εκατομμυρίου ευρώ που προορίζονταν για τις εργασίες ανακαίνισης.

«Τολμήσαμε και δικαιωθήκαμε» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Θεόδωρος Αραμπατζής. «Αν δεν είχαμε ξεκινήσει την ανακαίνιση του κτηρίου δεν θα ήμασταν σε θέση να το εντάξουμε στο πρόγραμμα καθώς αυτό απαιτούσε έτοιμα έργα. Σήμερα η πόλη μας πλουτίσθηκε με ένα όμορφο κτήριο μνήμης και οι δημότες μας θα απολαμβάνουν ένα χώρο αναψυχής» υπογράμμισε ο Πρόεδρος.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΔΕΥΑΣ έχει καταθέσει πρόταση προϋπολογισμού 800.000 ευρώ στο Πρόγραμμα Interreg III Ελλάδα-Σκόπια, η οποία περιλαμβάνει τις δαπάνες για την ανακαίνιση μέρους του κτηρίου του Ορφανοτροφείου όπου θα οργανώσει Χημείο Ανάλυσης  των υπόγειων και επιφανειακών υδάτων του νομού μας και του εταίρου Δήμου της FYROM και για την αγορά δύο οχημάτων μεταφοράς του προσωπικού και των δειγμάτων.

Πολλαπλά οφέλη

Οφέλη και μόνον οφέλη έχουν οι Σέρρες από την ανακαίνιση του πρώην Ορφανοτροφείου θηλέων, νέα στέγη της ΔΕΥΑΣ:

  • Αποσυμφορείται το Κέντρο της πόλης
  • Γίνεται εξοικονόμηση 53.000 ευρώ ετησίως από τα ενοίκια
  • Αναβαθμίζεται η περιοχή
  • Εξωραϊζεται η γειτονιά
  • Δημιουργείται ένας  χώρος αναψυχής για όλους
  • Συντηρείται και αναδεικνύεται ένας χώρος μνήμης
  • Αξιοποιείται ένα κτήριο με ένα υπέροχο αμφιθέατρο και χώρο πάρκινγκ που πέρα από τη ΔΕΥΑΣ μπορεί να στεγάσει και άλλες υπηρεσίες, όπως κι ένα Χημείο που αποτελεί στόχο της Επιχείρησης.
  • Η ΔΕΥΑΣ θα υποδέχεται τους καταναλωτές σ’ έναν όμορφο, λειτουργικό χώρο, θα ξεδιπλώσει τη δυναμική της καθώς αναπτύσσεται συνεχώς.

<

p style=”text-align: left;” align=”center”>Δημιουργείται ένας ακόμη χώρος στην πόλη για τη διοργάνωση ημερίδων και εκδηλώσεων