Τα κινητά τηλέφωνα έχουν 10 φορές περισσότερα βακτήρια από τη λεκάνη της τουαλέτας

Τα κινητά τηλέφωνα έχουν 10 φορές περισσότερα βακτήρια από τη λεκάνη της τουαλέτας

Δέκα φορές περισσότερα βακτήρια από τις λεκάνες τουαλέτας κρύβουν κατά μέσο όρο τα κινητά τηλέφωνα, σύμφωνα τον μικροβιολόγο του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, Charles Gerba. Ο κύριος λόγος γι’αυτό είναι ότι τις τουαλέτες μας τις καθαρίζουμε αρκετά συχνά σε αντίθεση με τα τηλέφωνα μας που είτε το αμελούμε είτε φοβόμαστε μη χαλάσουν.
Όπως εξηγεί, ακόμα σημαντικότερο πρόβλημα από τον τεράστιο αριθμό των μικροβίων είναι το διαφορετικό είδος τους, κάτι που προφανώς προέρχεται από τα διαφορετικά χέρια που πιάνουν τη συσκευή. Εξίσου σοβαρό είναι και το γεγονός ότι το τηλέφωνο τοποθετούμε πολύ κοντά στο πρόσωπο και το στόμα μας.
Πριν αγγίξετε το πληκτρολόγιο σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι είναι κατά μέσο όρο 5 φορές πιο βρωμικό από τη λεκάνη της τουαλέτας σας και περιέχει 60 φορές περισσότερα μικρόβια· τα βακτήρια δε, ξεπερνούν κατά 150 φορές τα επιτρεπτά όρια! Και αν νομίζετε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται μόνο στο πληκτρολόγιο, μάθετε ότι το πιο βρωμικό gadget του σπιτιού είναι με μεγάλη διαφορά το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης.