10 δάσκαλοι και 3 καθηγητές για τη διδασκαλία μαθημάτων στα προσφυγόπουλα που ζουν στις Σέρρες

Για την Παρασκευή 11/11 έχει προγραμματιστεί η έναρξη των μαθημάτων, τις απογευματινές ώρες, στο 6ο, 12ο και 13ο δημοτικά σχολεία και στο Μουσικό σχολείο για τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του πρώην ΚΕΓΕ Σερρών.

Προσλήψεις αναπληρωτών

Για το σκοπό αυτό το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι «για το σχολικό έτος 2016-2017 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου 13 εκπαιδευτικοί (10 Δάσκαλοι και 3 καθηγητές)  των κλάδων ΠΕ70-Δασκάλων, ΠΕ02-Φιλολόγων, ΠΕ03-Μαθηματικών, ΠΕ06-Αγγλικής Γλώσσας, για απασχόληση στα παραπάνω σχολεία όπου θα φοιτήσουν 107 στο δημοτικό και 42 στο γυμνάσιο.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από την Τετάρτη 9 έως την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016, όπου και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης σε ΔΥΕΠ μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους». (σ.σ. να σημειώσουμε ότι η ανακοίνωση αφορά συνολικά 27 εκπαιδευτικούς που θα διοριστούν και σε άλλες δομές πλην των Σερρών)

Θετικοί οι Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων

Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση στο 6ο Δημοτικό Σχολείο των Σερρών, παρουσία των Διευθυντών Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σερρών, Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων καθώς και εκπαιδευτικών .
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Συντονιστής εκπαίδευσης προσφύγων κ.Τζίκας και η εκπρόσωπος Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, που έχει αναλάβει το συντονισμό των δομών υποδοχής και εκπαίδευσης για την Κ. Μακεδονία κ. Παπαδοπούλου.

Μερικοί προβληματισμοί

Παρά το γεγονός πως η απόφαση ήταν ναι και πως τα παιδιά είναι καλοδεχούμενα στα σχολεία , εκφράστηκαν προβληματισμοί από τους γονείς , κυρίως για θέματα υγιεινής και εμβολιασμών, αλλά μετά την ενημέρωση από τους προϊσταμένους , οι όποιες ενστάσεις κάμφθηκαν.

Δηλώσεις Παπασταμόπουλου στην ΕΡΤ Σερρών

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Σερρών ο Δ/ντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξενοφών Παπασταμόπουλος είπε πως οι επιφυλάξεις που εκφράστηκαν έχουν αρθεί, μετά τη σαφή και επαρκή ενημέρωση που έγινε και πως σχετικά με τον προβληματισμό που εκφράστηκε εάν θα επιβαρυνθούν οι σχολικές μονάδες από την επιπλέον λειτουργία τις απογευματινές ώρες για τα προσφυγόπουλα, ο κ. Παπασταμόπουλος είπε πως υπάρχει η διαβεβαίωση του Υπουργείου Παιδείας ότι τα λειτουργικά έξοδα (πετρέλαιο θέρμανσης κυρίως) έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου το Υπουργείο Παιδείας μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και των άλλων Οργανισμών που στηρίζουν την εκπαίδευση των προσφύγων.