12 σχολικά μουσικά συγκροτήματα στο SCHOOL MUSIC FESTIVAL του ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

12 σχολικά μουσικά συγκροτήματα στο SCHOOL MUSIC FESTIVAL του ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

Το 6ο Σχολικό Μουσικό Φεστιβάλ του Δήμου Σερρών θα πραγματοποιηθεί στο θερινό θεατράκι του κεντρικού πάρκου του Δήμου Σερρών,την Πέμπτη 23-6-2016 στις 8.00μμ.

Για έκτη συνεχή χρονιά η Αντιδημαρχία Πολιτισμού-Αθλητισμού διοργανώνει το Μουσικό Σχολικό Φεστιβάλ το οποίο  θα φιλοξενήσει 12 σχολικά μουσικά συγκροτήματα που απαρτίζονται από 112 μαθητές που ασχολούνται με την μουσική, για να εκφράσουν τις μουσικές ευαισθησίες τους και να αναδείξουν το ταλέντο τους.

Ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης και η υπεύθυνη της διοργάνωσης Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς & Δια Βίου Μάθησης, κ. Σοφία Μπιτζίδου – Σαρακενίδου, σε συνέντευξη που παραχώρησαν την Τρίτη 21-6-2016 κάλεσαν όλους τους Σερραίους να παρακολουθήσουν, να στηρίξουν και να αγκαλιάσουν την εκδήλωση αυτή που γίνεται για τους μαθητές και η οποία φέτος αποκτά διαγωνιστικό χαρακτήρα.

«Μία ακόμη καλοκαιρινή γιορτή του Δήμου μας υλοποιείται, είπε ο κ. Αγγελίδης, και πρόσθεσε ότι ο Δήμος Σερρών  θεσμοθέτησε και υλοποιεί κάθε χρόνο φεστιβάλ και εκδήλώσεις, δίνοντας την δυνατότητα στους νέους ανθρώπους να εκφράσουν την χαρά και την αγάπη τους για την μουσική , τον χορό και τις τέχνες.

Το “School Music Festival”,  είναι μια μουσική γιορτή για μαθητές, για  νέους με ορμή, κέφι και πάθος. Είναι μια  αγαπημένη εκδήλωση των παιδιών,  οι νεαροί μαθητές θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους  θα εκφραστούν μέσα από την μουσική αποχαιρετώντας το σχολείο και γιορτάζοντας τον ερχομό του καλοκαιριού» ανέφερε ο κ Αγγελίδης.

Στον θεσμό του “School Music Festival”, φέτος συμμετέχουν σχολικά μουσικά γκρουπ  αλλά και Μουσικά Σχολεία. Η συμμετοχή των παιδιών είναι από σχολεία του Νομού μας και γειτονικών Νομών.

Μία υπέροχη μουσική βραδιά γεμάτη ήχους από έντεχνη, λαϊκή ελληνική, ροκ, τζαζ και σύγχρονη μουσική και ένα πλούσιο πρόγραμμα με ένα ιδιαίτερα ανεβασμένο καλλιτεχνικό επίπεδο μας περιμένει.

«Στόχος μας είναι η ανάδειξη και η σύνδεση του μουσικού δυναμικού των σχολείων με τα Μουσικά Ιδρύματα της χώρας μας. Για το λόγο αυτό φέτος για πρώτη φορά ο θεσμός του σχολικού μουσικού φεστιβάλ αποκτά διαγωνιστικό χαρακτήρα. H καλλιτεχνική επιτροπή  απαρτίζεται από έγκριτους μουσικούς καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Κρατικό Ωδείο και από το Μουσικό Σχολείο Σερρών», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Μπιτζίδου.

Η Καλλιτεχνική Επιτροπή αποτελείται από  καθηγητές όπως η κα Βίνια Τσόπελα, Καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο “Οργανική Μουσική Εκτέλεση, Πιάνο” του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τον κ. Τασόπουλο Νικόλαο Καθηγητή Πιάνου του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και  τον κ. Παπαιωακείμ Δημήτριο, Μουσικό (Κλαρινέτο) του Μουσικού Σχολείου Σερρών.

Θα δοθούν 3 βραβεία στα καλύτερα εμφανιζόμενα σχήματα, με κριτήρια την  ποιότητα, την πρωτοτυπία και την σκηνική παρουσία.

Οι τυχεροί της βραδιάς θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης και σε φεστιβάλ του Δήμου Σερρών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Α/Α ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΣΤΟ“SCHOOL MUSIC FESTIVAL”
1 “DARK EMOTIONS”,  ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ   
2 “ΤΑ ΜΑΝΤΕΛΑΚΙΑ”,  2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ 
3 “TOWN BAND”,  5ο ΛΥΚΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ 
4 “ΓΗΣ ΜΑΔΙΑΜ”,  ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
5 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕΡΡΡΩΝ
6 “ΡΟΥΑ ΜΑΤ”,  ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ 
7 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
8 ΤΖΑΖ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 
9 “RED VELVET”,  ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ 
10 “ΓΑΡΟΠΟΥΛΙΑ”,  4ο ΛΥΚΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
11 “CRVX”,  4ο ΛΥΚΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
12 “ΑΜΑΝ-ΑΜΙΝ”,  4ο ΕΠΑΛ – ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΣΕΡΡΩΝ