12η «Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία»: Οι μαθητές των Σερρών που βραβεύτηκαν από τη Eurobank για τις μαθητικές τους επιδώσεις

12η «Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία»: Οι μαθητές των Σερρών που βραβεύτηκαν από τη Eurobank για τις μαθητικές τους επιδώσεις

12η_Μεγαλη στιγμη για την παιδεια_Eurobank_0642 copyΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στη Θεσσαλονίκη η τελετή βράβευσης των αριστούχων αποφοίτων των Νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Έβρου και Ροδόπης, καθώς και δώδεκα αριστούχων από τους νομούς Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Χίου και Λέσβου που φοιτούν στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Θράκης, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

Σε μια ιδιαίτερα ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, βραβεύθηκαν στις 5 Δεκεμβρίου 2014 οι αριστούχοι μαθητές που διακρίθηκαν για τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Η Eurobank, απέδειξε για 12η συνεχή χρονιά πως παραμένει πιστή στην υλοποίηση του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό με μεγάλη αναγνώριση καθώς μέσα από αυτό έχουν βραβευθεί έως σήμερα 14.000 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» ξεκίνησε το 2003 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, ο οποίος εδώ και χρόνια εστιάζει την κοινωνική του δράση στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον. Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει, διαχρονικά, τις μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και αντανακλά τη βούλησή της για διατήρηση στέρεων και μακρόπνοων δεσμών εμπιστοσύνης με την κοινωνία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους απόφοιτους με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο οποίος είναι πάνω από 18, σε κάθε ένα από τα 1.550 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. 

Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

12η_Μεγαλη στιγμη για την παιδεια_Eurobank_0052Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Γεώργιος Ορφανός, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Αρχιμανδρίτης Πατέρας Αλέξανδρος Σαλμάς, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Παρασκευή Πατουλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Ανάργυρος Πατακάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Αντώνιος Γυφτόπουλος,  ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παρέστησαν επίσης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών, ο Γενικός Γραμματέας του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, καθώς και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού, ο οποίος ήταν πάνω από 18. Συγκεκριμένα, στο Νομό Θεσσαλονίκης στο 1ο Γενικό Λύκειο Ωραιοκάστρου, το οποίο βραβεύθηκε για την αριστούχο μαθήτρια Ελένη Ολυμπία Ντόντη και στο 1ο Γενικό Λύκειο Τριανδρίας για τον Ιωάννη Ράπτη, στο Νομό Χαλκιδικής στο Γενικό Λύκειο Νέων Μουδανιών για την Αγάπη Βαλασιάδου, στο Νομό Σερρών στο 3ο Γενικό Λύκειο Σερρών για την Μαριάνθη Γκάκου, στο Νομό Δράμας στο 2ο Γενικό Λύκειο Δράμας για την Αικατερίνη Κοσμίδου, στο Νομό Έβρου στο 4ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης για τον Ιωάννη Κουκουράκη, στο Νομό Καβάλας στο Γενικό Λύκειο Ελευθερούπολης για τον Παύλο Καλλινικίδη, στο Νομό Ξάνθης στο 3ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης για τη Στυλιανή Μήττα, καθώς και στο Νομό Ροδόπης στο 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής για τον Αθανάσιο Βαλασίδη.

Τα βραβεία της Eurobank για το νομο Σερρών,  έλαβαν οι εξής:

 1. Δημήτριος Αντωνιάδης από το Γενικό Λύκειο Σιδηροκάστρου
 2. Ελένη Βούξινου από το Αριστοτέλειο Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Σερρών
 3. Μαριάνθη Γκάκου από το 3ο Γενικό Λύκειο Σερρών
 4. Ζαχαρένια – Ζωή Ζαφειριάδου από το Γενικό Λύκειο Νέου Σκοπού
 5. Αλέξανδρος Καλόμοιρος από το 1ο Γενικό Λύκειο Σερρών
 6. Κωνσταντίνος Κουρτίδης από το Γενικό Λύκειο Ροδολίβους
 7. Δέσποινα Λαζαρίδου από το 4ο Γενικό Λύκειο Σερρών
 8. Πετρούλα Μαρτίνη από το 5ο Γενικό Λύκειο Σερρών
 9. Κωνσταντίνος Μπούζιος από το Γενικό Λύκειο Πεντάπολης
 10. Σοφία Σιδερίδου από τις Λυκειακές Τάξεις Μουσικού Γυμνασίου Σερρών
 11. Κωνσταντίνος Τέζας από το Γενικό Λύκειο Νιγρίτας
 12. Δήμητρα Τραγούδα από το 2ο Γενικό Λύκειο Σερρών
 13. Αντώνιος Χάβαρης από το Γενικό Λύκειο Σκουτάρεως