13,5 εκατ. Ευρώ από το ΥΜΑΘ σε επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στον Επενδυτικό Νόμο 3908/2011

13,5 εκατ. Ευρώ  από το ΥΜΑΘ σε επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στον Επενδυτικό Νόμο 3908/2011

Συνάντηση με την Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, είχαν την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015, επιχειρηματίες από τη Μακεδονία και τη Θράκη, οι οποίοι εντάχθηκαν στον Επενδυτικό Νόμο 3908/2011 (Ενίσχυση Ιδιωτικών Επενδύσεων για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα και την Περιφερειακή Συνοχή) και πριν από λίγες ημέρες μοιράστηκαν το χρηματικό ποσό των 13,499 εκατομμυρίων ευρώ.

ΥΜΑΘ-επενδύσεις-30-12-2015b 031Πρόκειται για νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης και του τουρισμού και έλαβαν τις προκαταβολές, ποσοστού ως και 50% της συνολικής επιχορήγησης. Οι επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στους νομούς Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Καβάλας, Ημαθίας, Χαλκιδικής, Ξάνθης, Σερρών (ΚΡΙ-ΚΡΙ) και με τις επενδύσεις τους διατηρούν πάνω από 1.600 θέσεις εργασίας, δημιουργώντας παράλληλα περισσότερες από 250 νέες θέσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε:

ΥΜΑΘ-επενδύσεις-30-12-2015b 024Η σημερινή συνάντηση είναι μια ακόμη απόδειξη της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται έμπρακτα από την Κυβέρνηση και το ΥΜΑΘ, σε όλους τους τομείς, για τη ενίσχυση των επιχειρήσεων και της οικονομίας της Περιφέρειας. Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας και ολοκληρώνουμε έργα που εδώ και καιρό βρίσκονταν σε αδράνεια. 
Σήμερα, το ΥΜΑΘ, η Διεύθυνση Περιφερειακής Αναπτυξιακής Πολιτικής του Υπουργείου μας και το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Οικονομικών Ανάπτυξης και Τουρισμού, κατάφεραν να απελευθερώσουν κεφάλαια επιχορηγήσεων που εκκρεμούσαν για επιχειρήσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη. Η χρηματοδότησή τους θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούνται και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. 
Ευελπιστούμε ότι τα χρήματα θα επενδυθούν με τον καλύτερο τρόπο και με γνώμονα το κοινό συμφέρον, και εμείς με το νέο έτος θα έχουμε να κάνουμε και άλλες ευχάριστες ανακοινώσεις.