13η Πανεπιστημιάδα Θεάτρου: Εναρξη με τζαζ, βραβεύσεις συναισθηματικά φορτισμένες και… «Πινακοθήκη των ηλιθίων» (φωτορεπορτάζ)

13η Πανεπιστημιάδα Θεάτρου: Εναρξη με τζαζ, βραβεύσεις συναισθηματικά φορτισμένες και… «Πινακοθήκη των ηλιθίων» (φωτορεπορτάζ)

Η αυλαία έναρξης της 13ης Διεθνής Πανεπιστημιάδας Θεάτρου, στις Σέρρες το βράδυ της Παρασκευής (12/5) τα είχε όλα.

Σε ρυθμούς τζαζ

Την έναρξη ανέλαβε η μουσική μπάντα του Μουσικού σχολείου Κομοτηνής (περσινοί νικητές), η οποία, με τους τζαζ ρυθμούς της στην είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια», αποτέλεσε πόλο έλξης για τους Σερραίους, αποδεικνύοντας πως το βραβείο που απέσπασε πέρυσι, μονο τυχαίο δεν ήταν.

Απόδοση τιμών στον καλλιτεχνικό διευθυντή

Στη συνέχεια  δόθηκε στην κεντρική σκηνή όπου σε μία κατάμεστη αίθουσα και σε έντονα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης βράβευσε τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών Παναγιώτη Μέντη (ο οποίος αποχωρεί) για την προσφορά του στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης.

Θερμή υποδοχή «Η πινακοθηκη των ηλιθίων»

Η πρώτη μέρα της 13ης Διεθνής Πανεπιστημιάδας έκλεισε …ιδανικά με την πρώτη παράσταση από τη θεατρική ομάδα του ΤΕΦΑΑ Σερρών με το έργο «Η πινακοθηκη των ηλιθίων» του Νίκου Τσιφόρου, οι οποίοι απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των θεατών.

Στη συνέντευξη τύπου που είχε προηγηθει ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, παρουσία του Προέδρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δημήτρη Τσαλίκογλου και του καλλιτεχνικού διευθυντή Παναγιώτη Μέντη, είχε δηλώσει:

«Ο θεσμός της Πανεπιστημιάδας θεάτρου, που θεμελιώθηκε στην πόλη των Σερρών και αναδεικνύεται σαν ένα από τα σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα της χώρας μας, έφτασε στην 13η διοργάνωση του.

Για τον Δήμο Σερρών, η αξία του πολιτισμού δεν είναι εξαγγελίες, είναι στήριξη ουσιαστική και αποδεδειγμένη.

Θεωρούμε λοιπόν αυτονόητη την υποστήριξη ηθικά και οικονομικά του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών και ενός τέτοιου θεσμού όπως η Πανεπιστημιάδα, φροντίζοντας ως Δημοτική αρχή να μένουν πάντα  ανοιχτοί και ανεμπόδιστοι οι δρόμοι του πολιτισμού, ώστε να συνεχίσει το Δημοτικό Θέατρο του Δήμου μας να είναι Κέντρο Δημιουργίας και Φιλοξενίας Πολιτιστικών γεγονότων.

Καλώ τους συμπολίτες μας να αγκαλιάσουν και αυτή τη φορά την Πανεπιστημιάδα.»


Ο Πρόεδρος του του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δημήτρης Τσαλίκογλου παίρνοντας το λόγο τόνισε:

« Για 13η συνεχή  χρονιά  η  Πανεπιστημιάδα  Θεάτρου  στην πόλη των Σερρών γίνεται τόπος  συνάντησης  φοιτητών  από την Ελλάδα και το εξωτερικό  και τίθεται στο επίκεντρο των θεατρικών γεγονότων . Νέοι και νέες μέσα από  την τέχνη του θεάτρου, καταθέτουν την δική τους αλήθεια και εκφράζουν  τις δικές τους αγωνίες και ελπίδες απέναντι  στην πραγματικότητα που βιώνουν.

Ας τους καλωσορίσουμε.»,

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Παναγιώτης Μέντης αναφέρθηκε στο μήνυμα της Πανεπιστημιάδας λέγοντας ότι:

«Να είμαστε πάντα δημιουργικοί, να αγαπάμε τον πολιτισμό και μέσα από το θέατρο, και να τολμάμε όπως τολμούν οι νέοι φοιτητές να εξερευνούμε το πέρα από τα καθιερωμένα, τα συμβατικά και τα στερεότυπα. Το καινούριο και το σπουδαίο γεννιέται πάντα μέσα από την τόλμη, το λάθος και την αμφισβήτηση. Οι σιγουριές και οι ασφάλειες είναι οι αλυσίδες κάθε εξέλιξης.»