Σερραίος 14χρονος στην 6η θεση με την Ελληνική ομάδα στην 40η Ολυμπιάδα Σκακιού!

Σερραίος 14χρονος στην 6η θεση με την Ελληνική ομάδα στην 40η Ολυμπιάδα Σκακιού!

Την 6η θέση κατέκτησε ο 14χρονος Σερραίος Δημήτρης Λαδόπουλος με την Εθνική μας Ομάδα στην κατηγορία Παίδων, που έγινε στην Κωνσταντινούπολη στις 28/8 – 6/9/2012, στα πλαίσια της 40ης Ολυμπιάδας Σκακιού.

Την ομάδα αποτελούσαν οι νεαροί σκακιστές μας: Ναούμ Σπύρος, Θεοδώρου Νικόλας, Δημήτρης Λαδόπουλος, και οι Παπασημακόπουλος Αλέξανδρος και Καλογριδάκης Γιώργος. Προπονητής ήταν ο Β.Τσαρουχάς.

 

Η επίλεκτη Ελληνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στους αγώνες, κατέλαβε την 6η θέση μεταξύ των 31 χωρών που συμμετείχαν (194 σκακιστές).

Πρόκειται για πολύ μεγάλη επιτυχία, αφού στην Ολυμπιάδα συμμετείχαν όλα τα σκακιστικά μεγαθήρια με πολύ δυνατές συνθέσεις. Η Εθνική μας ισοβάθμησε στην 4η  θέση με τους ίδιους πόντους με την Γεωργία (4η) και το Αζερμπαϊτζάν (5ο). Πρωταθλήτρια κόσμου αναδείχτηκε η Ρωσία, που ήταν και το Νο 1 των αγώνων με μέσο όρο ελο 2438, την 2η θέση κατέκτησε το Ιράν και την 3η η Ινδία.

Η επιτυχία των νεαρών σκακιστών μας αποτελεί συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας της 2ης θέσης (σε ισοβαθμία με το 1ο  Ιράν) που κατέλαβε η Εθνική Ελλάδας Παίδων στις 19-24/4/2012, στην Διεθνή συνάντηση 6 εθνικών ομάδων στο Ικόνιο της Τουρκίας, υπό τον Ομοσπονδιακό προπονητή της ΕΣΣΚ Κώστα Τσαρουχά και την συμμετοχή των αθλητών μας Σ.Ναούμ και Ν.Θεοδώρου στην 5μελή ομάδα.

 

Ο Δημήτρης Λαδόπουλος είναι 14 ετών, αθλητής του Πολιτιστικού Συλλόγου Σερρών Συνοικισμού Κηφισιάς και παίζει σκάκι εδώ και 7 χρόνια περίπου. Στο μέχρι τώρα ενεργητικό του έχει αρκετές διακρίσεις και συμμετοχές σε τοπικά, περιφερειακά, διεθνή, ομαδικά και ατομικά πρωταθλήματα, με εξαιρετικές για την ηλικία του επιδόσεις, σε βαθμό που έχει χαρακτηριστεί ανεπιφύλακτα ως σκακιστικό ταλέντο.

Advertisements