Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών

15 συμβουλές πριν βάλεις υαλουρονικό στα χείλη

Ονειρεύεσαι να αποκτήσεις καλοσχηματισμένα, ζουμερά χείλη και σκέφτεσαι να επιλέξεις μία όσο το δυνατόν λιγότερο επεμβατική λύση, προκειμένου να βελτιώσεις την εμφάνιση του προσώπου σου. Η θεραπεία με υαλουρονικό στα χείλη μπορεί να είναι η ιδανική για σένα και για τις προσδοκίες που έχεις, αλλά προτού προχωρήσεις σε αυτή, διάβασε παρακάτω 15 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να πάρεις την καλύτερη απόφαση. Σε κάθε περίπτωση, πριν επιλέξεις το κέντρο αισθητικής ή το δερματολογικό ιατρείο που θα κάνεις τη θεραπεία, θα πρέπει να έχεις πραγματοποιήσει έρευνα προκειμένου να βεβαιωθείς ότι αυτή η μέθοδος είναι η πλέον κατάλληλη για σένα.

5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το υαλουρονικό

Το υαλουρονικό οξύ δεν είναι... οξύ -με την έννοια που πιθανώς έχεις στο μυαλό σου, ότι πρόκειται για όξινη χημική ουσία. Το υαλουρονικό οξύ υπάρχει αυτούσιο στη φύση καθώς συνιστά δομικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού. Το υαλουρονικό οξύ έχει αντίδοτο! Είναι το μοναδικό ενέσιμο εμφύτευμα που μπορεί να αφαιρεθεί όταν το επιθυμείς, με τη χρήση ενέσιμης υαλουρονιδάσης στην περιοχή που είχες κάνει θεραπεία με υαλουρονικό. Η θεραπεία με υαλουρονικό γίνεται σε επιλεγμένα σημεία. Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται να «φουσκώσεις» και τα δύο χείλη σου. Υπάρχει δυνατότητα να αυξήσεις μόνο το κάτω χείλος ή το μέσο του άνω χείλους. Το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει μέχρι 1 χρόνο. Ανάλογα με την εμπειρία του ειδικού που εφαρμόζει τη θεραπεία και την ποιότητα του υαλουρονικού, το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει το πολύ μέχρι ένα έτος. Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ διαρκεί 1 ώρα. Περιλαμβάνει την προετοιμασία και την έγχυση του υαλουρονικού στα σημεία των χειλιών που έχεις επιλέξει από κοινού με τον ειδικό.

5 tips για τις ημέρες πριν τη θεραπεία με υαλουρονικό

Απόφυγε τη λήψη αντιπηκτικών φαρμάκων λίγες ημέρες πριν από τη θεραπεία με υαλουρονικό καθώς αυξάνουν το πρήξιμο και την πιθανότητα εμφάνισης μελανιάς στα σημεία της εφαρμογής. Μην πάρεις παυσίπονο που ανήκει στην ίδια κατηγορία με την ασπρίνη 3-5 ημέρες πριν το υαλουρονικό διότι συμβάλλει στην αραίωση του αίματος και καθιστά την περιοχή πιο επιρρεπή σε μελανιές. Μην καταναλώσεις αλκοόλ από την προηγούμενη ημέρα της θεραπείας και απόφυγε όσο μπορείς την έκθεση στον ήλιο επειδή και τα δύο προκαλούν αφυδάτωση της επιδερμίδας. Αν έχεις ιστορικό έρπη στα χείλη, θα σου συστήσουν να λάβεις προληπτικά φαρμακευτική αγωγή 2 ημέρες πριν από τη διαδικασία, καθώς είναι πιθανό οι ενέσεις να πυροδοτήσουν τον ιό. Αν λαμβάνεις βιταμίνη Ε ή ιχθυέλαιο, καλό θα ήταν να τα διακόψεις λίγες ημέρες πριν κάνεις το υαλουρονικό στα χείλη.

5 σημεία προσοχής για μετά την εφαρμογή της μεθόδου

Το πρήξιμο στην περιοχή των χειλιών είναι αναμενόμενο μετά την εφαρμογή της ενέσιμης θεραπείας, γι αυτό χρειάζεται να έχεις στο σπίτι επιθέματα πάγου. Ο ερεθισμός της επιδερμίδας όπως και η εμφάνιση μελανιάς είναι επίσης πιθανό να συμβεί μετά τη θεραπεία, αλλά περνούν από μόνα τους ύστερα από μερικές ώρες. Το αποτέλεσμα που θα έχεις για τους επόμενους μήνες στα χείλη σου θα φανεί αφότου υποχωρήσει το πρήξιμο, δηλαδή τις επόμενες 24 ώρες. Αν τα χείλη σου είχαν την τάση να ξηραίνονται και να «σκάνε», μετά τη θεραπεία με το υαλουρονικό θα διαπιστώσεις ότι είναι πιο ενυδατωμένα και απαλά από ποτέ! Αν νιώσεις οποιαδήποτε ενόχληση μετά το πέρας των 24 ωρών από την ενέσιμη θεραπεία στην περιοχή των χειλιών, είναι απαραίτητο να απευθυνθείς στον ειδικό που την εφάρμοσε και τον ιατρό σου.