15α «Γενέθλια» για τη Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων

15α «Γενέθλια» για τη Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων Απόστολος Σφετκόπουλος, παρουσία στελεχών της κίνησης, στις 02 Δεκεμβρίου 2016 με αφορμή τη συμπλήρωση  15 χρόνων από την ίδρυσή της.

Αναφερόμενος στην πορεία της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων ο κ. Σφετκόπουλος τόνισε τα εξής:

 “Η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων είναι η μοναδική πραγματικά ανεξάρτητη  δημοτική κίνηση που λειτουργεί υποδειγματικά με κανόνες και αρχές και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 15 χρόνων αξίζει να υπενθυμίσουμε την πορεία της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα.

Δημιουργήθηκε με καθαρή πρωτοβουλία Σερραίων πολιτών στις 02 Δεκεμβρίου 2001.

Συμμετείχε για πρώτη φορά στις δημοτικές εκλογές του 2002 και αναδείχθηκε σε τρίτη δύναμη στο δημοτικό συμβούλιο με ποσοστό 20%. Στις εκλογές του 2006 αναδείχτηκε  δεύτερη δύναμη με ποσοστό 49,20%, ενώ το 2010 κέρδισε τις εκλογές με ποσοστό 61% την δεύτερη Κυριακή, το υψηλότερο ποσοστό που συγκέντρωσε δημοτική παράταξη τα τελευταία 50 χρόνια στο Δήμο Σερρών.

Το 2014 η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων “έσπασε” επίσης μια παράδοση 40 χρόνων στο Δήμο Σερρών, η οποία   ήθελε να μην εκλέγεται δημοτική αρχή για δεύτερη συνεχή θητεία.

Στις δύο δημαρχιακές θητείες η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων έχει να επιδείξει πλούσιο έργο σε μία ιδιαίτερη δύσκολη εποχή λόγω της δεινής οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα”.

 

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης παίρνοντας το λόγο επεσήμανε τα εξής:

“Η Δημοτική πρωτοβουλία Σερραίων διέγραψε μια εκπληκτική πορεία από την ίδρυση της (2Δεκεμβρίου 2001) μέχρι σήμερα και έγραψε ιστορία στα δημοτικά πράγματα των Σερρών, υπηρετώντας το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και συνέπεια.           

Η λειτουργία της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων με κανόνες και αρχές,η πίστη για ακηδεμόνευτη και ακομμάτιστη  τοπική αυτοδιοίκηση και η αγάπη για το Δήμο Σερρών, είχαν ως αποτέλεσμα την ανοδική πορεία της,την  αντοχή  της στο χρόνο  και την παραγωγή σημαντικού έργου ως δημοτική αρχή.

Ενδεικτικά αξίζει να αναφέρω μερικά από τα έργα της, όπως:                

H κατεδάφιση της δημοτικής αγοράς και η δημιουργία πάρκου στη θέση της, η πεζοδρόμηση της οδού Κ. Καραμανλή(πρώην Μεραρχίας), οι βιοκλιματικές αναπλάσεις, το αποχετευτικό Σκουτάρεως- Μητρουσίου, η ανακαίνιση του κτιρίου του πρώην Ορφανοτροφείου θηλέων και η στέγαση σε αυτό της ΔΕΥΑΣ και του ΟΠΑΚΠΑ, οι παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο Κολυμβητήριο, Γυμναστήριο, Δημαρχείο, 5ο και 20ο Δημοτικό Σχολείο κ.α.

Η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στα δημοτικά πράγματα του τόπου μας και ευχόμαστε να υπάρξουν και άλλα  παραδείγματα τέτοιας υποδειγματικής δημοτικής κίνησης.

Τίποτε όμως δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς τη συμπαράσταση και την εμπιστοσύνη των Σερραίων πολιτών , των φίλων και μελών της Δημοτικής πρωτοβουλίας Σερραίων, που στάθηκαν από την πρώτη στιγμή με πίστη και αισιοδοξία στην μεγάλη και ωραία αυτή προσπάθεια . Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους  από βάθους καρδιάς”.