15χρονος στην Κάτω Αμπέλα αυτοπυροβολήθηκε για λόγους εντυπωσιασμού με παράνομο περίστροφο του πατέρα του

gun383Για λόγους εντυπωσιασμού και να κερδίσει το ενδιαφέρον μίας συνομήλικής του, 15χρονος αυτοπυροβολήθηκε με το περίστροφο το οποίο κατείχε χωρίς άδεια ο πατέρας του. Αυτό που «κέρδισε» τελικά ήταν μια σφαίρα στο πόδι, πολλές ώρες στο… χειρουργείο και ο πατέρας του συνελήφθηκε για παράνομη οπλοκατοχή. Το περιστατικό συνέβη στις 11 το βράδυ της Κυριακής την Κάτω Αμπέλα Σιντικής, των Σερρών.

Ο έφηβος, μέλος τετραμελούς οικογένειας, εκμεταλλευόμενος την απουσία των υπολοίπων μελών της οικογένειας από το σπίτι, πήρε το περίστροφο του πατέρα του, (που όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία κατείχε χωρίς άδεια) και αυτοπυροβολήθηκε προκαλώντας σάλο και αναστάτωση στο μικρό χωριό.

Τα πρώτα σενάρια των κατοίκων μετέτρεψαν σε ήρωα τον 15χρονο, αφού όλοι πίστεψαν ότι ο νεαρός κατάφερε να αντιμετωπίσει και να αποτρέψει με θάρρος τους υποτιθέμενους διαρρηκτές που προσπάθησαν να μπουν στο απομονωμένο σπίτι της Κάτω Αμπέλας. Ωστόσο, οι έρευνες του αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου ήρθαν να διαψεύσουν τα σενάρια αυτά, αποκαλύπτοντας ότι η ιστορία που έμοιαζε με σκηνή από ταινίας δράσης, ήταν βγαλμένη από τη… φαντασία του 16χρονου.

Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο το βράδυ της Κυριακής 21/7στην Κάτω Αμπέλα Σερρών, ο 42χρονος ημεδαπός κατείχε παράνομα ένα περίστροφο και το οποίο βρήκε πλήρες φυσιγγίων ο 15χρονος γιος του σε επιμελώς κρυμμένο σημείο του σπιτιού του. Ο 15χρονος πυροβολώντας μία φορά αυτοτραυματίστηκε στον μηρό του δεξιού ποδιού του επιφέροντας διαμπερές τραύμα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο παθών αυτοτραυματίστηκε έχοντας προσχεδιάσει και σκηνοθετήσει σε βάρος του ληστεία από δύο άγνωστους άνδρες, για προσωπικούς λόγους.

Ο ανήλικος που οδηγήθηκε αιμόφυρτος στο Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών, φέροντας ένα σοβαρότατο τραύμα στο πόδι του, κατάφερε τελικά να κερδίσει τα φώτα της δημοσιότητας και την προσοχή όλων, με τους κατοίκους της Αμπέλας να μιλούν σήμερα για την ανωριμότητά του και τα απρόβλεπτα της εφηβείας.

Στο μεταξύ, βαρύτατες κατηγορίες για παράνομη οπλοκατοχή και αμέλεια αντιμετωπίζει πλέον ο πατέρας του 15χρονου, ο οποίος συνελήφθει  ενώ το όπλο, δώδεκα φυσίγγια και μία βολίδα κατασχέθηκαν.

Και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Σερρών για να απολογηθεί.