168 ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα – Ανάμεσά τους και 2 πρώην Χρυσαυγίτες – Απούσα, αλλά «ΠΑΡΩΝ», η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά

168 ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα – Ανάμεσά τους και 2 πρώην Χρυσαυγίτες – Απούσα, αλλά «ΠΑΡΩΝ», η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά

Βουλη-Λεονταρίδης-Σαμαρας168 βουλευτές ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα στην δεύτερη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας – 131 ψήφισαν Παρών – Παραμένει πολύ δύσκολη η εκλογή Προέδρου στην τρίτη ψηφοφορία. (σ.σ. εκτός αν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ακολουθήσουν τους δύο πρώην)

Σε σχέση με την πρώτη ψηφοφορία ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα 8 βουλευτές περισσότεροι.

Οι οκτώ ανεξάρτητοι βουλευτές που ψήφισαν Σταύρο Δήμα είναι οι: Μίκα Ιατρίδη, Βασίλης Οικονόμου, Παναγιώτης Μελάς, Γιάννης Κουράκος, Γιώργος Κασαπίδης, Κώστας Γιοβανόπουλος, Στάθης Μπούκουρας,Βαλάντης Αλεξόπουλος.

Οι Σερραίοι βουλευτές ψήφισαν όπως και στην πρώτη ψηφοφορία: Οι κ.κ. βουλετές της ΝΔ Φ.Αραμπατζή, Θ.Λεονταρίδης και Μ.Βλάχβεης ψήφισαν «Σταύρος Δήμας». Οι κ.κ. Μ.Μπόλαρης (Ανεξ), Αφρ.Σταμπουλή (ΣΥΡΙΖΑ) και Αρτ. Ματθαιόπουλος (Χρυσή Αυγή) ψήφισαν «ΠΑΡΩΝ»

Απούσα ήταν η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Σερρών Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά καθώς λόγω προβλημάτων υγείας, εισήχθηκε το Σαββατοκύριακο στην εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών με καρδιακά προβλήματα, από το οποίο πήρε εξιτήριο τη Δευτέρα. Οι γιατροί όμως της απαγόρευσαν να ταξιδέψει, οπότε με επιστολή της είχε ενημερώσει και το Προεδρείο της Βουλής και τον επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμένο για την επιλογή της να ψηφίσει «παρών». Η επιστολική ψήφος της όμως δεν έγινε δεκτή, αφού αυτή δεν προβλέπεται από τον κανονισμό της ψηφοφορίας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Φασαρία δημιουργήθηκε στη βουλή όταν η Αφροδίτη Σταμπουλή, κατά την ψηφοφορία δήλωσε «ΠΑΡΟΥΣΑ» , ενώ ο ψηφοσυλλέκτης Δ.Τζαμτζής επανέλαβε «ΠΑΡΩΝ» για να επιμείνει για δεύτερη φορά η κυρία Σταμπουλή επιμένοντας στο «ΠΑΡΟΥΣΑ» με τον Δ.Τζαμτζή να την προτρέπει «να δει κανένα λεξικό» (σ.σ. στην πρώτη ψηφοφορία είχε ψηφίσει δηλώνοντας «ΠΑΡΩΝ», και την κριτικάραμε για αυτή τη στάση της μια και προσπαθεί να «επιβάλει» μεσα από τα Δελτία τυπου της τον όρο «βουλεύτρια» ως ιδιότητα για τις γυναίκες βουλευτές σε αντιδιαστολή με το «βουλευτής». Στη συγκεκριμένη περίπτωση η βουλευτής Σερρών είχε δίκιο για τον όρο “ΠΑΡΟΥΣΑ”)  

Η τρίτη ψηφοφορία θα γίνει την προσεχή Δευτέρα (29/12), στις 12 το μεσημέρι.