170 νέοι σεφ διαγωνίστηκαν στη «Φαντασία Γεύσεων της Σερραϊκής Γης» (φωτορεπορταζ).

170 νέοι σεφ διαγωνίστηκαν στη «Φαντασία Γεύσεων της Σερραϊκής Γης» (φωτορεπορταζ).

Ξεκίνησε το Σάββατο 8/4 και ολοκληρώθηκε την Κυριακή (9/4) ο πρωτοποριακός 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαγειρικής  με την επωνυμία «Φαντασία Γεύσεων της Σερραϊκής Γης».

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Σερρών σε συνεργασία με το Δημόσιο ΙΕΚ Σερρών, στο ξενοδοχείο Elpida resort & Spa στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων στις Σέρρες.

Σ’ αυτόν συμμετέχουν δωρεάν 170 σπουδαστές των ΙΕΚ της χώρας, με την εποπτεία των εκπαιδευτών τους, διακεκριμένων Chef.  Την κριτική επιτροπή αποτελούν οι καταξιωμένοι έλληνες σεφ: Αθανάσιος Σκούρας, Παναγιώτης Ζάγκας, Γεώργιος Νιώτης.

Να σημειωθεί πως ο βασικός κριτής του διαγωνισμού ο κ. Αθανάσιος Σκούρας είναι ο μακροβιότερος Chef της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο οποίος κλήθηκε να προετοιμάσει το γεύμα που παρέθεσε η Προεδρία της Δημοκρατίας στον Αμερικάνο Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα.

Τα νέα ταλέντα που θα αναδειχθούν μέσα από το διαγωνισμό, με τις κατάλληλες προϋποθέσεις,  μπορούν να αξιοποιηθούν από επιχειρήσεις.

Την Κυριακή 9/4 και ώρες 11:00-13:00, τρία μετάλλια αναμένουν πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, που θα διαγωνισθούν με παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα, παρουσία επιτροπής Chef της Λέσχης Αρχιμαγείρων Μακεδονίας Θράκης «Μέγας Αλέξανδρος».

Διαφορετική νότα θα αποτελέσει ο παράλληλος διαγωνισμός για μαθητές δημοτικού την Κυριακή ώρα 17:00-18:15

Επιπλέον, θα δοθεί η ευκαιρία  στους παριστάμενους να γνωρίσουν τις εξαιρετικές γεύσεις που αναδεικνύονται από τοπικά προϊόντα της Σερραϊκής γης, είτε μαγειρεμένα με τον επαγγελματισμό των σπουδαστών, είτε ως καταναλωτικά είδη που θα εκτίθενται στο χώρο.


Το πρόγραμμα του διαγωνισμού :

Κυριακή 9 Απριλίου 2017
Τα Ινστιτούτα Αρχιμαγείρων chef σε δράση (διαγωνισμός μαγειρικής σπουδαστών/τριών και πρόσφατα αποφοίτων ΙΕΚ) 09:00-19:00. Κριτική επιτροπή: Αθανάσιος Σκούρας, Παναγιώτης Ζάγκας, Γεώργιος Νιώτης. Βραβεύσεις και απονομές ώρα 19:00

  • Επιχειρηματικές συναντήσεις καριέρας, hotel managers και food managers με τους συμμετέχοντες 10:00-19:00
  • Παρουσίαση καλλιτεχνικής δημιουργίας από μέλη του Chef Club Μακεδονίας Θράκης «Μέγας Αλέξανδρος» 9:00-11:00
  • Ερευνητική γαστρονομία (διάλεξη για τις νέες τάσεις στην υψηλή τέχνη της μαγειρικής και εστιατορικής σε επαγγελματίες εστίασης) 11:00-12:00
  • Διαγωνισμός συλλόγων σε Σερραϊκές παραδοσιακές νηστίσιμες δημιουργίες 11:00-13:00. Βράβευση από κριτές του Chef Club Μακεδονίας Θράκης «Μέγας Αλέξανδρος»
  • Παράλληλος διαγωνισμός μαγειρικής για μαθητές δημοτικού – Chef Junior 17:00-18:15
  • Έκθεση τοπικών προϊόντων 09:00-19:00

 Αναλυτικό πληρες φωτορεπορταζ από τις δύο ημέρες του διαγωνισμού θα ανέβει αργότερα στη σελίδα μας στο facebook

2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαγειρικής «Φαντασία Γεύσεων της Σερραϊκής Γης»-1η ημέρα

Posted by Ανεξάρτητος on Sunday, April 9, 2017

 

Φωτορεπορτάζ από την 2η ημέρα Κυριακή 9/4

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1308435369243402.1073741958.113233932096891&type=1&l=0d6bb768c2