19χρονος με δύο συνεργούς έκαναν μία ληστεία και τρεις διαρρήξεις σε …ένα βράδυ στο Ζευγολατειό!

19χρονος με δύο συνεργούς έκαναν μία ληστεία και τρεις διαρρήξεις σε …ένα βράδυ στο Ζευγολατειό!

αστυνομια-συλληψη-χειροπέδεςΕξιχνιάστηκαν άμεσα ύστερα από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών μία περίπτωση ληστείας και τρεις περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών στο Ζευγολατιό Σερρών.

Συνελήφθη την Δευτέρα (07.07.2014) το απόγευμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός ηλικίας 19 ετών, κατόπιν εντάλματος σύλληψης της κας. Ανακρίτριας Σερρών για ληστεία κατά συναυτουργία και για διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται δύο επιπλέον άγνωστοι συνεργοί του 19χρονου.

Από τη συστηματική και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις άνδρες αποσκοπώντας στον πορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους, ενώθηκαν σε ομάδα και έχοντας συγκεκριμένους ρόλους, διέπραξαν διαρρήξεις οικιών στο Ζευγολατιό Σερρών, όπου οι ένοικοι τους ήταν σε νυχτερινή κατάκλιση.

Οι προαναφερόμενοι εισέρχονταν από ανασφάλιστο παράθυρο ή κατόπιν παραβίασης στις οικίες και διέπραξαν συνολικά μία ληστεία, δύο κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε οικίες κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 28.06.2014 αφαιρώντας χρυσαφικά, χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα.

Συνολικά, εξιχνιάστηκαν οι παρακάτω περιπτώσεις:

  • Ληστεία σε βάρος 67χρονης, όπου οι δράστες εισήλθαν στην οικία της και, αφού ο 19χρονος την ακινητοποίησε και της άσκησε σωματική και ψυχολογική βία, της αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα.
  • Διάρρηξη στην οικία ενός 64χρονου, από την οποία αφαιρέθηκαν χρηματικό ποσό και μία μεταλλική ζώνη.
  • Διάρρηξη στην οικία μίας 50χρονης, από την οποία αφαιρέθηκαν χρηματικό ποσό και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές.
  • Απόπειρα διάρρηξης στην οικία ενός 77χρονου, από την οποία δεν αφαιρέθηκε κάτι.

Οι έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων δύο άγνωστων ανδρών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.