1η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ για ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: 3 ΔΗΜΑΣ και 4 ΠΑΡΩΝ από τους βουλευτές των Σερρών-Ποιος καθόταν-με ποιόν (φωτος)

Βουλη-Κολλια-Μπόλαρης-1Όπως ήταν αναμενόμενο οι τρεις βουλευτές της ΝΔ των Σερρών Θ. Λεονταρίδης, Μ.Βλάχβεης και Φ.Αραμπατζή ψήφισαν υπερ του Σταύρου Δήμα στην 1η ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας  που διεξήχθη το βράδυ της Τετάρτης 17/12 στην αίθουσα της Βουλής. Αντίθετα οι υπόλοιποι τέσσερεις βουλευτές Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά (ΑΝΕΛ), Αφροδίτη Σταμπουλή (ΣΥΡΙΖΑ), Μάρκος Μπόλαρης (Ανεξ) και Αρτέμης Ματθαιόπουλος(Χ.Α.) ψήφισαν «παρών»

Το τελικό αποτέλεσμα της 1ης ψηφοφορίας (160 ΣΤ. ΔΗΜΑΣ, 135 ΠΑΡΩΝ 5 ΑΠΟΥΣΙΕΣ) κρίνεται ως ήττα των προσδοκιών της Κυβέρνησης καθώς είχε θέσει ως βαση 161 και υπολόγιζε για 164-165 υπέρ (Στις δύο πρώτες ψηφοφορίες απαιτούνται 200 βουλευτές).

Συνολικά, πέντε από τους ανεξάρτητους και τους ανεξάρτητους δημοκρατικούς βουλευτές ψήφισαν τελικά υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Αντιθέτως, 15 βουλευτές από τη «δεξαμενή» των ανεξάρτητων ψήφισαν «παρών», ενώ πέντε βουλευτές απουσίαζαν από τη Βουλή.

Ειδικότερα, τον Σταύρο Δήμα ψήφισαν οι Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιώργος Νταβρής, Χρήστος Αηδόνης, Κατερίνα Μάρκου.

«Παρών» ψήφισαν οι Βύρων Πολύδωρας, Βασίλης Καπερνάρος, Πέτρος Τατσόπουλος, Μίμης Ανδρουλάκης, Νίκη Φούντα, Βασίλης Οικονόμου, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Παναγιώτης Μελάς, Ραχήλ Μακρή, Θεόδωρος Παραστατίδης, Μάρκος Μπόλαρης, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιάννης Κουράκος, Οδυσσέας Βουδούρης, Μίκα Ιατρίδη, Πάρις Μουτσινάς.

Βουλη-Λεονταρίδης-Σαμαρας

Παραλειπόμενα σερραϊκά και… άλλα

  • Από τα αξιοσημείωτα ο ανεξάρτητος βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης καθόταν ανάμεσα στην αντιπρόεδρο της βουλής Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και την ανεξάρτητη Κατερίνα Μάρκου. (φωτο)
  • Ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών Θεόφιλος Λεονταρίδης, προτίμησε τα έδρανα των υπουργών της Κυβέρνησης δίπλα στην κοινοβουλευτική εκπρόσωπο Σ.Βούλτεψη και πίσω από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, και φαίνεται ότι το απολάμβανε. (φωτο).
  • Βουλή-Καραμανλης-στυλιανίδηςΗ Αφροδίτη Σταμπουλή του ΣΥΡΙΖΑ φώναξε «ΠΑΡΩΝ» κατά την ψηφοφορία, (σ.σ. ενώ αρκετές συναδέλφισές της προτίμησαν το σωστό «ΠΑΡΟΥΣΑ» εκπλήσσοντας μας, μετά τη «τοπική μάχη» για την επιβολή του όρου «βουλεύτρια» ως ονομασία για τις γυναίκες βουλευτές)
  • Το “μπλοκ” των “Καραμανλικών” ήταν συσπειρωμένο γύρω από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
  • Η Φ. Αραμπατζή και Μ.Βλάχβεης ήταν στο κέντρο της βουλευτικής ομάδας της ΝΔ
  • Ενώ ο… «σερραίος» της Χρυσής Αυγής, Αρτ. Ματθαιόπουλος, όπως ήταν φυσικό ήταν στην «ομάδα» του.
  • Για ακόμα μία φορά ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής επέλεξε να πει τα δικά του μέσα στη Βουλή. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας πριν πει «παρών» εκείνος σηκώθηκε από την θέση του και είπε «εγώ είμαι ακόμα στη φυλακή», στη συνέχεια και χωρίς να δοθεί κάποια έκταση δήλωσε «παρών».
  • Από μια γκάφα σημαδεύτηκε η ψήφος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υφυπουργού Παιδείας Γιώργου Στύλιου. Όταν οι ψηφολέκτες φώναξαν το όνομά του στη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο Δημοκρατίας όπως προβλέπει ο κανονισμός, και φώναξε με όλη του τη δύναμη: «Παρών». Όταν κατάλαβε ότι η ψήφος του ήταν λάθος, έσπευσε άμεσα να την διορθώσει φωνάζοντας «Σταύρος Δήμας».

Βουλή-Μπολαρης-Κολλια-Μαρκου0

Η επόμενη ψηφοφορία την ερχόμενη Τρίτη 23/12, οπου απαιτούνται πάλι 200 βουλευτές για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας

Βουλή-Μπόλαρης-Μαρκου