1ο ΕΠΑΛ Νιγρίτας: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα διάδοσης αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού προγράμματος

1ο ΕΠΑΛ Νιγρίτας: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα διάδοσης αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού προγράμματος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα διάδοσης αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ που διοργάνωσε το 1ο ΕΠΑΛ Νιγρίτας την Πέμπτη 10 Μαΐου στο Δημαρχείο του Δήμου Βισαλτίας Σερρών.

Τίμησαν με την παρουσία τους

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Δήμαρχος Βισαλτίας κυρία Αγνή Δουβίτσα, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βισαλτίας κυρία Ελευθερία Πάντσιου, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Νιγρίτας Πανοσιολογιότατος πατέρας Γεώργιος Κελεμπέκης, ο Διευθυντής του Εργαστηριακού Κέντρου Νιγρίτας κ. Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, οι εκπρόσωποι του Φορέα Υποδοχής Moveu με έδρα τη Βαρκελώνη  κυρία Νατάσα Χαλκιαδάκη και  κ. Αθανάσιος Γιαμάς και πλήθος γονέων και μαθητών του ΕΠΑΛ Νιγρίτας.

Επίσης, παρευρέθηκαν στην ημερίδα  ο Διευθυντής της Π.Β.Μ. ΟΑΕΔ Λακκιάς Θεσσαλονίκης κ. Βασίλειος Γρηγορίου, καθώς και η κυρία Μαρία Στάθη, υπεύθυνη επικοινωνίας του προγράμματος Erasmus+ στο εν λόγω σχολείο, οι οποίοι παρουσίασαν το  πρόγραμμα κινητικότητας που υλοποιήθηκε στη Μ. Βρετανία.

Εξήραν τη συμμετοχή των μαθητών στα ευρωπαϊκά προγράμματα

Η Δήμαρχος Βισαλτίας, αφού συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς του ΕΠΑΛ Νιγρίτας για την πρωτοβουλία τους και τη σκληρή προσπάθεια που κατέβαλαν, υπογράμμισε τη σημασία της υλοποίησης των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων κατάρτισης και τη βοήθεια που προσφέρουν στους συμμετέχοντες μαθητές στη μετέπειτα επαγγελματική και κοινωνική τους ζωή.

Ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Νιγρίτας τόνισε τη σημαντική ενίσχυση του ρόλου του Επαγγελματικών Λυκείου και αναφέρθηκε στο θεσμό της μαθητείας. Ακολούθως, ο κ. Γιαμάς μίλησε για τον ρόλο του φορέα υποδοχής στην επιτυχή υλοποίηση των σχεδίων κινητικότητας.

Στη συνέχεια, οι υπεύθυνοι του προγράμματος, κ.κ. Νικόλαος Μούτσιανος και Σοφία Κυριακίδου, καθώς και η συνάδελφος που συνόδεψε στο εκπαιδευτικό ταξίδι, κ. Μαριάνθη Τσιαούση, παρουσίασαν το πρόγραμμα κατάρτισης και δραστηριοτήτων και ανέλυσαν τους στόχους και τα αποτελέσματα της κινητικότητας.

Τέλος, συμμετέχοντες μαθητές και γονείς μίλησαν για την εμπειρία τους από πρόγραμμα Erasmus+.

Ευχαριστίες

Εκ μέρους της Διεύθυνσης και του εκπαιδευτικού προσωπικού του ΕΠΑΛ Νιγρίτας, οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί Νικόλαος Μούτσιανος & Σοφία Κυριακίδου απευθύνουν ευχαριστίες:

Ευχαριστούμε το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), όλους τους τοπικούς φορείς του Δήμου Βισαλτίας για τη στήριξή τους, τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ Νιγρίτας κ. Κωνσταντίνο Κουτρόπουλο για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε, το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητριών και μαθητών για την ενθάρρυνσή τους. Τέλος, ευχαριστούμε την κ. Χαλκιαδάκη και τον κ. Γιαμά, οι οποίοι με την επαγγελματική ευσυνειδησία, την οργανωτικότητα και την πολυετή εμπειρία τους συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχία του προγράμματος.

Δεσμευόμαστε για τη συνέχιση των προσπαθειών μας αναφορικά με την υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων στο ΕΠΑΛ Νιγρίτας, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό μαθητών να βιώσουν μια τόσο ξεχωριστή και αξέχαστη εμπειρία.