2+1 ιδέες για πέργκολες: Δημιουργήστε έναν ονειρεμένο κήπο

Αν ψάχνετε για έμπνευση στο σχεδιασμό κήπων, τότε οι πέργκολες είναι η λύση που χρειάζεστε, αφού μπορούν να υποστηρίξουν πολλές διακοσμητικές αλλά και πρακτικές εφαρμογές για κάθε μικρό ή μεγάλο κήπο. Εάν λοιπόν αναζητάτε μία ανανέωση για τον κήπο ή την υπαίθρια βεράντα σας, οι πέργκολες θα σας δώσουν τη λύση.

Εξ ορισμού μια πέργκολα είναι μια δομή ή καμάρα με ένα στιβαρό πλαίσιο, που παρέχει την δυνατότητα διακόσμησης του. Αποτελείται από θέσεις και δοκάρια, αλλά όχι τοίχους, ενώ συνήθως δεν έχει ούτε οροφή. Μεμονωμένη ή ενωμένη με τον τοίχο, παρέχει την πιο κομψή προέκταση για κάθε σπίτι.

Πώς μπορείτε όμως να κάνετε τον κήπο σας ακόμα πιο εντυπωσιακό χρησιμοποιώντας πέργκολες; Δείτε παρακάτω μερικές ιδέες από κορυφαίους σχεδιαστές και διακοσμητές κήπου.

Αναρριχώμενα αρωματικά φυτά

Επιλέγοντας εντυπωσιακά πολύχρωμα αναρριχώμενα φυτά για να αγκαλιάσουν τα δοκάρια στις πέργκολες, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μαγευτικό αποτέλεσμα, τόσο από άποψη αισθητικής όσο και αρώματος. Γι’ αυτό πολλοί διακοσμητές κήπου, προτείνουν να επιλέξετε φυτά όπως το ρυγχόσπερμα και το γιασεμί, τα οποία να συνδυάζονται χρωματικά με τις λεπτομέρειες του σπιτιού και του χώρου σας.

Κουρτίνες και υφάσματα

Εξασφαλίστε επιπλέον σκίαση και προστασία από τις καιρικές συνθήκες στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σας, επενδύοντας σε κομψά και στυλάτα υφάσματα για να δημιουργήσετε ένα μοναδικό σκηνικό. Οι πέργκολες δίνουν πολλές δυνατότητες επιλογής υλικών τόσο για τη σκίαση όσο και για την διακόσμηση τους.

Προέκταση του σπιτιού

Οι πέργκολες μπορούν εκτός από μοναδικές κατασκευές να γίνουν επίσης και μία θεαματική προέκταση για το σπίτι. Μην φοβηθείτε να τις ενώσετε με την κεντρική είσοδο ή τις μπαλκονόπορτες, καθώς μπορούν να δημιουργήσουν ένα πραγματικά εντυπωσιακό σύνολο, προεκτείνοντας το σαλόνι ή την τραπεζαρία σας και στον υπαίθριο χώρο.


Επισκεφθείτε σήμερα την ιστοσελίδα της Metaform και βρείτε τις καλύτερες πέργκολες για κάθε είδους διακοσμητικό στυλ στο σπίτι.