24ωρη απεργία στο «Δίκτυο Τηλεόραση» λογω οφειλών προς τους εργαζομένους

24ωρη απεργία στο «Δίκτυο Τηλεόραση» λογω οφειλών προς τους εργαζομένους

Οι Ενώσεις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) και Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βορειας Ελλάδας (ΕΤΙΤΒΕ) με ανακοινώσεις τους κηρύττουν 24ωρη απεργία στον τοπικό τηλεοπτικό στάθμο ΔΙΚΤΥΟ, την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012, λόγω της μη καταβολής δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους στο κανάλι.
Να θυμίσουμε ότι στο κανάλι Διευθύντρια και μέτοχος ήταν μεχρι πριν δύο μήνες, η νυν βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή, η οποία παραιτήθηκε από την θέση στην οικογενειακή επιχείρηση, λόγω της βουλευτικής της ιδιότητας. Ετσι μετά από δέκα χρόνια στη διεύθυνση του σταθμού, νέος πρόεδρος του ΔΣ του τηλεοπτικού σταθμού ανέλαβε ο εξάδελφός της, Αλέξανδρος Αραμπατζής, ενώ τη θέση της αντιπροέδρου ανέλαβε η αδελφή της Μαρία Αραμπατζή.

Σε email διαμαρτυρίας που στάλθηκε στο ενημερωτικό site www.Enimerosi24.gr από άτομο που υπογράφει ως Σταύρος Παπαδόπουλος, και αναφέρει τα ακόλουθα:

Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΗΤΑΝ ΜΕΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΧΩΡΙΟ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΠΛΩΝΟΥΝ – ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΣΟΚΟΒΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ «ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΙΓΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΙ ΑΝΕΡΓΟΣ»… ΙΣΩΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ.
Σταύρος Παπαδόπουλος

Η βουλευτής Φωτεινή Αραμπατζή με Email απάντηση στο Enimerosi24 αναφέρει:
Σε απάντηση της επιστολής αναγνώστη σας, που φιλοξενείτε στο site σας, έχω να δηλώσω τα εξής:
Πράγματι ήμουν μέτοχος και Γενική Διευθύντρια του τηλεοπτικού σταθμού ΔΙΚΤΥΟ από την πρώτη ημέρα της εκπομπής του.
Από τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, που με την ψήφο των συμπολιτών μου εξελέγην Βουλευτής, δεν έχω πλέον καμία μετοχική ή διοικητική συμμετοχή στον τηλεοπτικό σταθμό, που λειτουργεί υπό νέα διοίκηση.
Είναι αυτονόητο ότι εξακολουθώ να νοιάζομαι και να αγωνιώ για το μέλλον της επιχείρησης, που μπορεί μεν να εξακολουθεί να ανήκει στην οικογένειά μου, αλλά δεν μπορώ πλέον – και ούτε μου επιτρέπεται άλλωστε – να επηρεάσω τις αποφάσεις της νέας Διοίκησης ή τις αποφάσεις των εργαζομένων .
Κατά τα λοιπά, η επιστολή του αναγνώστη σας αναλώνεται σε κακοήθειες, που ανάλογες τους έχουν ξανακουστεί στις Σέρρες από κύκλους, που συστηματικά επιχείρησαν και επιχειρούν να με πλήξουν τόσο προεκλογικά όσο και μετά την εκλογή μου.
Το έχω συνηθίσει.
Οι τελευταίες όμως προσβάλλουν κυρίως τους εργαζομένους και γι΄ αυτό θέλω με απόλυτο τρόπο να τονίσω, ότι οι εργαζόμενοι του ΔΙΚΤΥΟ διαθέτουν επαγγελματισμό και αξιοπρέπεια και δεν θα εγκατέλειπαν ποτέ την απασχόλησή τους για να «σταυρώνουν και να διπλώνουν» ψηφοδέλτια, ή για να ψηφοθηρούν στα χωριά.
Φωτεινή Αραμπατζή
Βουλευτής Ν. Σερρών

Οι ανακοινώσεις των Ενώσεων έχουν ως εξής:
“Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία κηρύσσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης στο «Δίκτυο Τηλεόραση»-Σερρών, τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 (από τις 6 π.μ.).
Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την εργοδοσία του τηλεοπτικού σταθμού:
Να καταβάλει αμέσως στο σύνολο των εργαζομένων τα δεδουλευμένα των μηνών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου που τους οφείλει, όπως και τα επιδόματα άδειας.
Να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για μειώσεις μισθών και άλλες αλλαγές στους όρους εργασίας και αμοιβής των δημοσιογράφων.
Σε κάθε άλλη περίπτωση η ΕΣΗΕΜ-Θ θα εξαντλήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων στον παραπάνω τηλεοπτικό σταθμό”

Δελτίο τύπου της ΕΤΙΤΒΕ
“Δεν φτάνει που τους έχει απλήρωτους από τον Αύγουστο, δεν φτάνει που δεν τους κατέβαλε ούτε το επίδομα αδείας, η Διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού Σερρών ΔΙΚΤΥΟ πιέζει τους εργαζόμενους του Καναλιού να…..
δεχτούν μεσοσταθμικές μειώσεις
μισθών 15% και να απαρνηθούν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.
Γι αυτό το λόγο η Ένωση κηρύσσει 24ωρη απεργία για τους Τεχνικούς που
εργάζονται στον σταθμό, την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2012. Η απεργία θα ξεκινήσει
στις 06.00 το πρωί της Δευτέρας 15 Οκτωβρίου και θα λήξη στις 06.00 το πρωί της Τρίτης
16 Οκτωβρίου.
Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και του επιδόματος αδείας,
καθώς και την πιστή τήρηση της ισχύουσας ΣΣΕ.
Σε περίπτωση που, η Διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού Σερρών ΔΙΚΤΥΟ, συνεχίσει να
μην πληρώνει, θα κλιμακώσουμε με συνεχόμενες 24ωρες απεργίες μέχρι να εξοφληθούν
όλα τα χρωστούμενα.”
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε