24ωρη απεργία στο ΔΙKΤΥΟ τηλεόραση

δικτυο-απεργιαΔημοσιογράφοι και τεχνικοί του ΔΙΚΤΥΟ τηλεόραση, απεργούν την Δευτέρα (11/2), μετά και την 24ωρη απεργίας που κήρυξαν, η ΕΣΗΕΜ-Θ και η ΕΤΙΒΕ. Αιτία η αδυναμία της διεύθυνσης (οικ.Αραμπατζή), να καταβάλει εγκαίρως στο προσωπικό τη μισθοδοσία, η μη καταβολή των δεδουλευμένων παλαιότερων μηνών και οι πρόσφατες απολύσεις σε τεχνικό προσωπικό (μάλιστα ο Τεχνικός προϊστάμενος που απολύθηκε είναι κι εργατικός εκπρόσωπος στο σωματείο ΕΤΙΒΕ κι από τους παλαιότερους εργαζομένους στον σταθμό).

Και πριν 15 μέρες είχε προγραμματιστεί 24ωρη απεργία, αλλά τελικά είχε ανασταλεί, μετά τη δέσμευση και διαβεβαίωση των ιδιοκτητών οικ Αραμπατζή, πως θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα. Καθως όμως, όπως φαίνεται τα οικονομικά προβλήματα συνεχίζουν να  ταλανίζουν το άλλοτε κραταιό τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Οι ανακοινώσεις των ΕΣΗΕΜ-Θ και ΕΤΙΒΕ έχει ως εξής :

ΕΣΗΕΜ-Θ

Εικοσιτετράωρη απεργία κηρύσσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης στο «Δίκτυο Τηλεόραση»-Σερρών, τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου (σ.σ.προφανώς εννοεί Φεβρουαρίου) 2013 (από τις 6 π.μ.). Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την εργοδοσία του τηλεοπτικού σταθμού: Να καταβάλει αμέσως στο σύνολο των εργαζομένων τα δεδουλευμένα που τους οφείλει. Να είναι εφεξής συνεπής στην καταβολή της μισθοδοσίας.

ΕΤΙΤΒΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης κηρύσσει 24ωρη προειδοποιητική απεργία Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013 από ώρα 06:00 έως 06:00 της Τρίτης 12 Φεβρουαρίου 2013 των τεχνικών που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΕΡΡΩΝ» με αιτήματα : α) Την εξόφληση των οφειλομένων και την στο εξής εμπρόθεσμη και τακτική καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων στον σταθμό. β) Την ανάκληση της απόλυσης του εργασιακού εκπροσώπου της Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε