24ωρη γενική απεργία τη Πέμπτη 12/11 – ποιοί συμμετέχουν στις Σέρρες

24ωρη γενική απεργία τη Πέμπτη 12/11 – ποιοί συμμετέχουν στις Σέρρες

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Σερρών, με ανακοίνωση που εξέδωσε καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους όλου του Νομού στην  24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 11:00 το πρωί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο. Οπως τονίζει στην ανακοίνωσή του:

 Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες όλης της χώρας μας, για μια ακόμη φορά, έπειτα από έξι ολόκληρα χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, έπειτα από έξι χρόνια συνεχούς υποτίμησης της ζωής μας, από τις πολιτικές και την εφαρμογή των μνημονίων, 
καλούμαστε να πληρώσουμε τα νέα βάρβαρα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα του 3ου μνημονίου δημοσιονομικής προσαρμογής, που ισοπεδώνουν και καταργούν ότι έχει μείνει «όρθιο».
Είναι προφανές ότι και αυτή η Κυβέρνηση, αθετώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, συνεχίζει με την ίδια «φιλοσοφία» τις πολιτικές τιμωρητικής λιτότητας φτώχειας και εξαθλίωσης. 

Σύσκεψη ΟΕΒΕ Σερρών-Εργατικό Κέντρο

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Σερρών Σωτήρης Κοτσαμπάς, συμμετέχει ενεργά στην καμπάνια ενημέρωσης συμμετοχής των Επαγγελματιών στην Γενική Απεργία
Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Σερρών Σωτήρης Κοτσαμπάς, συμμετέχει ενεργά στην καμπάνια ενημέρωσης συμμετοχής των Επαγγελματιών στην Γενική Απεργία

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου μεταξύ των διοικήσεων της ΟΕΒΕΣ Σερρών και του Εργατικού Κέντρου με αντικείμενο την οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης. Παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ κ. Σωτήρης Κοτσαμπάς ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Σερρών κ. Άλκης Απιδόπουλος, μέλη των διοικήσεων καθώς και πρόεδροι πολλών πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Συμμετοχή της ΕΛΜΕ Σερρών

Κάλεσμα προς τους εκπαιδευτικούς να δώσουν το παρόν στις κινητοποιήσεις της Γενικής Απεργίας απεύθυνε η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Ελευθερία Πάνου: «Η ΕΛΜΕ Σερρών θα συμμετάσχει στην απεργιακή κινητοποίηση της 12ης Νοεμβρίου αντιδρώντας στο νέο ασφαλιστικό αλλά και τις περικοπές στην μισθοδοσία»., ενώ επισήμανε τα δεκάδες κενά εκπαιδευτικών ωρών στα σχολεία που παραμένουν δύο μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους. ( 25 κενά στην Π.Ε. Σερρών)

Τα ΤΑΧΙ «τραβουν χειρόφρενο»

Στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 12 Νοεμβρίου, το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Σερρών “Άγιος Χριστόφορος” θα συμμετάσχει, τραβώντας χειρόφρενο κατά τις ώρες που θα κορυφώνονται οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Συμπαράσταση από τον Εμπορικό Σύλλογο, χωρίς όμως κλείσιμο των καταστημάτων

Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015, ομόφωνα αποφασίσθηκε η συμπαράσταση στην Γενική Απεργία , χωρίς όμως να προτείνει το κλείσιμο των καταστημάτων. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

Συμπαραστεκόμαστε στην Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση όλων των φορέων που θα γίνει την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 με συμμετοχή του συνδικαλιστικού μας φορέα σε όλη την κινητοποίηση της ημέρας

χωρίς να προτείνουμε το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων.

Να τονίσουμε ότι απόφαση της ΕΣΕΕ είναι να προτείνει στους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους να πράξουν ότι αποφασίσουν τα Διοικητικά τους Συμβούλια στηρίζοντας την όποια απόφαση πάρουν  είτε προτείνουν το κλείσιμο των τοπικών αγορών είτε όχι.

Η απόφαση του τριτοβάθμιου οργάνου μας ( ΕΣΕΕ) δεν είναι ξεκάθαρη με καθολικό κλείσιμο όλων των τοπικών αγορών της χώρας, όπως έπραξαν άλλα τριτοβάθμια όργανα.

Είναι γεγονός ότι όλοι οι όμοροι Νομοί αποφάσισαν το ίδιο.

 Κατευθυνθήκαμε ομόφωνα σε αυτή την απόφαση μη θέλοντας να φέρουμε σε δύσκολη θέση τα εμπορικά καταστήματα των Σερρών τα οποία ακολουθούν πάντα τις αποφάσεις μας με συμμετοχή πάνω από 95%. Να επισημάνουμε ότι η αγορά των Σερρών παρέμεινε κλειστή  την Κυριακή 1 Νοεμβρίου μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

 Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ θα συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις κινητοποιήσεις της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου 2015 στις συγκεντρώσεις και στην κορυφή της πορείας.