X

25η Μαρτίου: Τιμήθηκε στις Σέρρες η 197η επέτειος της Επανάστασης του 1821 (φωτορεπορτάζ)

Στις Σέρρες με τον καιρό σύμμαχο, (αφού τελικά δεν έβρεξε) αλλά με κρύο (12ο Κελσίου) και τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 197η επέτειο της Επανάστασης του 1821.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, εκπροσώπησε σήμερα, Κυριακή 25η Μαρτίου 2018, την Ελληνική Κυβέρνηση.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση δοξολογίας στον ιερό Μητροπολιτικό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου.

Στη συνέχεια οι επίσημοι μετέβησαν στο άγαλμα του Εμμανουήλ Παπά, στην πλατεία Ελευθερίας, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, από τους φορείς της πόλης.Πλήθος κόσμου συνέρευσε και παρακολούθησε την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε φέτος στην οδό Βασιλέως Βασιλείου (λόγω έργων πεζοδρόμησης στην οδό Μεραρχίας όπου συνηθίζεται να πραγματοποιείται συνήθως).

Η  εξέδρα με του επίσημους στήθηκε μπροστά από το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης  κ.κ. Θεολόγος, σε δηλώσεις του μετά το πέρας των εκδηλώσεων, τόνισε, πως οφείλουμε να υπερασπιστούμε τα οράματα των προγόνων μας και να απαντήσουμε ελληνοπρεπώς στις προκλήσεις που δεχόμαστε ως χώρα.

Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά για 25η Μαρτίου: «Να προστατεύσουμε και τα χώματα, και τα ονόματα»

«Η μεγάλη εθνική μας γιορτή είναι φέτος κάλεσμα σε εγρήγορση. Είναι υπενθύμιση ότι ο αγώνας ενάντια στους εχθρούς της πατρίδας και ενάντια σε εκείνους που καταχρώνται…

το δίκαιο και το ηθικά ορθό δεν τελείωσε το 1821, αλλά συνεχίζεται με την ίδια ένταση και σήμερα. Όσες φορές οι Έλληνες ξεχάσαμε την ευθύνη μας απέναντι στην πατρίδα και απέναντι στο ήθος και στις παραδόσεις μας, το πληρώσαμε ακριβά» δήλωσε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, από τις Σέρρες, όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου.

Η ίδια αναφέρθηκε και στους δύο έλληνες στρατιωτικούς, εκφράζοντας την ευχή της να επιστρέψουν γρήγορα στην πατρίδα. Αναλυτικά, η δήλωση της υφυπουργού Εσωτερικών έχει ως εξής:

«Η σκέψη μας και η καρδιά μας βρίσκονται σήμερα στα δύο παλικάρια μας που γνωρίζουν την τουρκική αδιαλλαξία. Η κράτησή τους καταγγέλλεται πλέον από ολόκληρη την Ευρώπη. Στέλνω τις ευχές μου στους ίδιους και στις οικογένειές τους, γρήγορα να είναι πίσω στη Πατρίδα.

Η μεγάλη εθνική μας γιορτή είναι φέτος κάλεσμα σε εγρήγορση. Είναι υπενθύμιση ότι ο Αγώνας ενάντια στους Εχθρούς της Πατρίδας και ενάντια σε εκείνους που καταχρώνται το Δίκαιο και το Ηθικά Ορθό, δεν τελείωσε το 1821, αλλά συνεχίζεται με την ίδια ένταση και σήμερα. Όσες φορές οι Έλληνες ξεχάσαμε την ευθύνη μας απέναντι στην Πατρίδα και απέναντι στο Ήθος και στις Παραδόσεις μας, το πληρώσαμε ακριβά.

Καλούμαστε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των Ηρώων μας, του Κολοκοτρώνη, του μεγάλου Σερραίου Εμμανουήλ Παππά, του Μακρυγιάννη και του Ρήγα Φερραίου, και να προστατεύσουμε και τα χώματα, και τα ονόματα.

Ας σταματήσουμε πλέον να φοβόμαστε μη μας χαρακτηρίζουν «μη-προοδευτικούς» ή «εκτός μόδας» επειδή είμαστε πατριώτες. Φαίνεται πλέον πόσο άτοποι είναι αυτοί οι χαρακτηρισμοί. Για αυτό και δεν πρέπει να διαχωρίζουμε την εθνική μας επέτειο, από τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Γιατί το νόημα της είναι διπλό, και πνευματικό, και πατριωτικό.

Ο Αγώνας για την Ελευθερία, είναι ο αγώνας για την Ορθοδοξία και για την Πατρίδα. Η Ελλάδα και η Ορθοδοξία είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι του Ελεύθερου Κόσμου, κάτι που σήμερα γίνεται ξανά ολοφάνερο. Οι στιγμές απαιτούν την πλήρη εγρήγορσή μας, το ίδιο θάρρος και την ίδια αποφασιστικότητα που έδειξαν οι πρόγονοί μας το 1821.

Χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία, δύναμη και αποφασιστικότητα!»

Φωτορεπορτάζ από τις εκδηλώσεις στην σελίδα μας στο facebook


Κατηγορίες Επέτειος Σέρρες
ανεξάρτητος :

Τα σχόλια απενεργοποιημένα

X

Προστασία προσωπικών δεδομένων

Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, μόνο για στατιστικούς λόγους. Δεν πρόκειται ποτέ να πουλήσουμε, να ενοικιάσουμε, να διανείμουμε, ή να δημοσιοποιήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο, τα προσωπικά σας δεδομένα.

Περισσότερες πληροφορίες... Πατήστε εδώ
Προστασία Απορρήτου