Ερωτηση Μ.ΒΛΑΧΒΕΗ προς Ι.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ για την αποζημίωση των μικροομολογιουχων επενδυτών

μικροομολογιούχοιΣτην αποζημίωση των μικροομολογιούχων επενδυτών αναφέρεται ο βουλευτής Νομού Σερρών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μενέλαος Βλάχβεης, σε ερώτησή του στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σερραίος βουλευτής, πρόκειται για τις οικονομίες μιας ζωής που επένδυσαν οι περισσότεροι από τους μικροομολογιούχους. Μάλιστα, ο κ. Βλάχβεης θέτει το ζήτημα νομοθετικής ρύθμισης για τη σταδιακή οικονομική τους αποκατάσταση. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Βλάχβεη έχει ως εξής:

Από τη διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους δεν εξαιρέθηκε η κατηγορία των μικροομολογιούχων. Τα χρήματα που επένδυσαν οι περισσότεροι εξ αυτών αγοράζοντας ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, δεν ήταν χρήματα που τους περίσσευαν, αλλά οι οικονομίες μιας ζωής, ο μόχθος τους. Με την κίνησή τους αυτή, επέλεξαν να ενισχύσουν τη ρευστότητα των τραπεζών και της χώρας μας, από το να μεταφέρουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό όπως έπραξαν κάποιοι συμπατριώτες μας. Οι συμπολίτες μας αυτοί, βλέπουν πλέον αποδεκατισμένο και το αρχικό τους κεφάλαιο. Τα ποσά που χάνουν είναι λογιστικά ασήμαντα για μια χώρα ή για μια τράπεζα, πολύ μεγάλα και σημαντικά όμως για τους ίδιους, για πολλούς εκ των οποίων τίθεται θέμα επιβίωσης.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Σκοπεύετε κάποια στιγμή να φέρετε στη Βουλή σχετική νομοθετική ρύθμιση για τη σταδιακή οικονομική αποκατάσταση των μικροομολογιούχων;