X

28η Οκτωβρίου: Οι εκδηλώσεις στις Σέρρες και τα μηνύματα της επετείου

Με τον καιρό στα καλύτερά του θα πραγματοποιηθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη των Σερρών, την Κυριακή 28/10/2018, για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η ΥΦΕΘΑ Μαρία Κόλλια -Τσαρουχά εκπρόσωπος της Κυβέρνησης

H Yφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία ΚόλλιαΤσαρουχά θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση, στις εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν στις 11.00 πμ με την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών,  στην οποία θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ.Θεολόγος και θα συμπαρασταθεί ολόκληρος ο Ιερός κλήρος της πόλης.

Η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας θα γίνει από τον Νικόλαο Καπρινιώτη, Μαθηματικό του 4ου Γυμνασίου Σερρών.

Στη συνέχεια στην πλατεία Ελευθερίας αμέσως μετά την επιμνημόσυνη δέηση θα γίνει κατάθεση στεφάνων, στο άγαλμα του Εμμανουήλ Παπά, ενώ θα ακολουθήσει στις 12.00 η μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στον πεζόδρομο Κ.Καραμανλή, με την εξέδρα των επισήμων να είναι μπροστά από το Διοικητήριο, όπου εκεί θα πραγματοποιηθεί και η δεξίωση.

Γιάννης Μωυσιάδης: «Ψηλά τη γαλανόλευκη»

Σε μήνυμά του ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης προτρέπει του Σερραίους να αναρτήσουν τη γαλανόλευκη σημαία στα καταστήματα, στα σπίτια και στις αυλές τους.

Αναλυτικά στο μήνυμα του αναφέρει:

«Κάθε Εθνική Επέτειος εκτός από ημέρα τιμής και μνήμης , αποτελεί μέρα βαθιά περισυλλογής, για τη δική μας ευθύνη απέναντι στην πατρίδα και τις νεότερες γενιές. Στις σημερινές κρίσιμες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες, είναι απαραίτητο όλοι μαζί, σαν μια γροθιά, να εργαζόμαστε με πίστη και ενότητα για την ανάταση της πατρίδας μας.

Ας σταθούμε ενωμένοι στο ύψος των περιστάσεων, έχοντας πάντα στο νου μας πως ο Ελληνικός λαός ξέρει και μπορεί να παλεύει μέχρι τέλους για τα ιδανικά και τις αξίες του. Ας αντλήσουμε διδάγματα από την ιστορία μας και ας πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στη διχόνοια, στην παραίτηση και στον συμβιβασμό»

Π.Αγγελίδης: «Ο λαός μας δοκιμάζονται σκληρά από μία πρωτοφανή πολυεπίπεδη κρίση»

Στο μήνυμα του για την επέτειο του ΟΧΙ ο Δημάρχος Σερρών κανει λόγο για πολυεπίπεδη κρίση και για απειλή της Εθνικής κυριαρχίας, ενώ καταλήγει πως απομένει να αποδείξουμε ότι είμαστε απόγονοι άξιοι να φέρουμε τα επίθετα και τα ονόματά τους.

Αναλυτικά στο μυνημά του ο Δήμαρχος Σερρών αναφέρει:

Σερραίες και Σερραίοι,

Ακόμη μία χρονιά καλούμαστε να εορτάσουμε την επέτειο του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ο φετινός εορτασμός είναι διαφορετικός, καθώς η χώρα και ο λαός μας δοκιμάζονται σκληρά από μία πρωτοφανή πολυεπίπεδη κρίση, την ίδια στιγμή που η εθνική κυριαρχία απειλείται πλέον ανοιχτά.

Μπορεί οι κατακτητές εκείνης της εποχής να διέθεταν υπέρτερες δυνάμεις και υπεροπλία, αλλά σήμερα αυτοί που απεργάζονται την ειρήνη και την ανεξαρτησία των λαών διατάζουν την αλλαγή της ιστορίας στο όνομα της πολιτικής ορθότητας, παραβλέποντας το ένδοξο παρελθόν, καταδυναστεύουν το παρόν και απαιτούν να υποθηκεύσουμε το μέλλον μας.

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί πραγματικά ένα σπουδαίο ορόσημο, καθώς δίδαξε σε όλον τον κόσμο ότι τα μεγάλα  ΟΧΙ τολμούν μόνον οι σπουδαίοι…

Παρά την προσπάθεια, την πληρωμένη προπαγάνδα ότι η Ελλάδα και η ιστορία μας δεν είναι και…τόσο μεγάλες κι ενώ όλοι επιχειρούν ν’ αλλάξουν τα ιστορικά δεδομένα, σ’ εμάς τους απόγονους εκείνων που είχαν το σθένος να αρνηθούν το κακό, υπερασπιζόμενοι το καλό, απομένει να αποδείξουμε ότι είμαστε απόγονοι άξιοι να φέρουμε τα επίθετα και τα ονόματά τους.

Σερραίες και Σερραίοι,

Μ’ ένα μεγάλο ΝΑΙ στην καρδιά για την Ελλάδα και κάθε τι ελληνικό ας προετοιμαζόμαστε να εκστομίσουμε το ΟΧΙ που δεν θέλουν ή δεν τολμούν οι άλλοι που…μήδισαν….

Πέτρος Αγγελίδης

Δήμαρχος Σερρών

ανεξάρτητος :

Τα σχόλια απενεργοποιημένα

X

Προστασία προσωπικών δεδομένων

Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, μόνο για στατιστικούς λόγους. Δεν πρόκειται ποτέ να πουλήσουμε, να ενοικιάσουμε, να διανείμουμε, ή να δημοσιοποιήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο, τα προσωπικά σας δεδομένα.

Περισσότερες πληροφορίες... Πατήστε εδώ
Προστασία Απορρήτου