2η Ser-Expo: ψηλά ο πήχης της επιτυχίας

2η Ser-Expo: ψηλά ο πήχης της επιτυχίας

Με το σύνθημα «Θέλουμε να ενώσουμε το Επιχειρείν με τον Πολιτισμό και τη Διασκέδαση» ξεκίνησε τη συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας.

Η συνέντευξη δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (23/06/) στον 3ο όροφο του Επιμελητηριακού Μεγάρου ενόψει της έναρξης της 2ης Διεθνούς Επιχειρηματικής Έκθεσης Ν.Σερρών (Ser-Expo 2016 – 24 έως 26 Ιουνίου στο προαύλιο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Σερρών)

« Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο και σε διάστημα περίπου οκτώ μηνών σε σχέση με την πρώτη μας έκθεση βρήκαμε αυτή την ημερομηνία για να διοργανώσουμε την δεύτερη έκθεση μας. Φιλοδοξούμε να έχουμε μεγαλύτερη επιτυχία από την περσινή για την επιτυχία της οποίας πρέπει να συμβάλλουμε όλοι. Και εμείς ως διοίκηση, το προσωπικό του ΕΒΕΣ, οι  επαγγελματίες και τα ΜΜΕ που τόσο πολύ βοηθούν το έργο του Επιμελητηρίου ενημερώνοντας τους πολίτες» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ.

Ο κ.Μέγκλας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η φετινή Ser-Expo θα έχει ακόμη περισσότερη δυναμική από την περσινή και ότι οι επισκέπτες που θα την «τιμήσουν» θα ξεπεράσουν τις 60.000 σε αριθμό (περσινό καταγεγραμμένο νούμερο).

130 συμμετοχές (60 νέες)

Φέτος, στα καλαίσθητα περίπτερα της Ser-Expo 2016 θα βρεθούν για το τριήμερο της Έκθεσης 130 εκθέτες από όλους τους παραγωγικούς κλάδους (Εμπόριο-Υπηρεσίες-Μεταποίηση)

Αναλυτικά: «Συμμετέχουν στην έκθεση  επιχειρήσεις από όλους τους τομείς. 24 εμπορικές, 10 μεταποιητικές, 7 αγροτική παραγωγή, με τις υπηρεσίες 25, με τα καλλυντικά 7, με την εκπαίδευση 8, και με τον αγροτοδιατροφικό τομέα 26. Επίσης συμμετέχουν  6 με δραστηριότητα στη δόμηση και την ενέργεια. Από τις 130 επιχειρήσεις οι 60 επιχειρήσεις συμμετέχουν για πρώτη φορά στην έκθεση, ενώ υπάρχει και λίστα αναμονής από άλλες δέκα επιχειρήσεις»

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ έκανε γνωστό ότι στη έκθεση συμμετέχουν και τα τρία Επιμελητήρια των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων, του Κιλκίς, ενώ με δικό του στάντ συμμετέχει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής. 

Από την πλευρά της κυβέρνησης θα τιμήσουν την έκθεση ο αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, η υφυπουργός Εσωτερικών( Μακεδονίας- Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, καθώς επίσης ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Καράογλου, ο  περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, το προεδρείο της ΔΕΘ και αν πιθανόν ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρδας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών παρουσίασε διεξοδικά τις τρεις(3) διαφορετικές Επιχειρηματικές Ημερίδες και Συναντήσεις που επίσης περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Παράλληλων Εκδηλώσεων της Ser-Expo 2016.

Το πρόγραμμα-εκδηλώσεις

Το πρόγραμμα της έκθεσης ξεκινά σήμερα με την πραγματοποίηση εκπαιδευτικής Ημερίδας με τίτλο: Δαμάζοντας την ανεργία- Προώθηση Καινοτομίας και Στήριξη της Επιχειρηματικότητας από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας  στην αίθουσα Γ. Χρηστίδης του Επιμελητηρίου Σερρών.

«Προσπαθούμε να ενώσουμε το επιχειρειν με τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία. Δεν υπάρχει εισιτήριο όπως και πέρσι, όπως εισιτήριο δεν υπάρχει για τα τρία καλλιτεχνικά βράδια. Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η συναυλία με τον Α. Ρέμο, το Σάββατο με τον Τόνι Σφήνο και την Κυριακή με το μουσικό συγκρότημα IMAM BAILDΙ”  ανέφερε ο Χρήστος Μέγκλας.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ ευχαρίστησε τους χορηγούς της έκθεσης, τόνισε ότι επιστρατεύτηκε ο εθελοντισμός ώστε η έκθεση να έχει το μικρότερο κόστος για τα οικονομικά του Επιμελητηρίου Σερρών.

Τέλος απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου επανέλαβε την ανάγκη να καταστεί η Έκθεση αυτή «θεσμός» για τον τόπο και μάλιστα επεσήμανε ότι το Επιμελητήριο Σερρών εξακολουθεί να έχει ανοιχτό το κανάλι του διαλόγου με όλους τους Φορείς και τα Υπουργεία προκειμένου να αποκτήσουν οι Σέρρες και η Ser-Expo έναν μόνιμο Εκθεσιακό Χώρο.