2η Τεχνική Συνάντηση των εταίρων του “Sports for all”

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 2η Τεχνική Συνάντηση των εταίρων στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Προώθηση του μαζικού αθλητισμού στη διασυνοριακή περιοχή του Δήμου Petrich και Δήμου Σερρών με ακρωνύμιο “Sports for all”, του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία 2007 – 2013», την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 10:30 στο ξενοδοχείο «Philippos Xenia», στις Σέρρες.

Την συνάντηση διοργάνωσε ο Δήμος Σερρών, ως εταίρος του έργου,  με σκοπό την από κοινού ενημέρωση για τις δράσεις του έργου και την μέχρι τώρα  εξέλιξή του, καθώς επίσης και την ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών μεταξύ των δύο εταίρων.

«Προώθηση του μαζικού αθλητισμού στη διασυνοριακή περιοχή του Δήμου Petrich και Δήμου Σερρών
«Προώθηση του μαζικού αθλητισμού στη διασυνοριακή περιοχή του Δήμου Petrich και Δήμου Σερρών

Την συνάντηση χαιρέτισαν ο Αντιδήμαρχος Σερρών κος. Παναγιώτης Γρηγοριάδης και ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Σερρών, κος. Μαργαρίτης. Χατζημαργαρίτης, οι οποίοι, αφού καλωσόρισαν τους εταίρους, ανέλυσαν τους βασικούς στόχους του έργου και τόνισαν τη σπουδαιότητα βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων στην πόλη των Σερρών και την τοποθέτηση σε αυτές του απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού που απουσίαζε.

Ο Δήμος Σερρών έχει ολοκληρώσει όλες τις ενέργειες που αφορούν την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και την προμήθεια του ιατρικού εξοπλισμού. Ειδικότερα, τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν τα έργα που γίνονται στα γήπεδαμπάσκετ στους αθλητικούς χώρους της Κοιλάδας Αγίων Αναργύρων και της Ομόνοιας ενώ στο στάδιο παραλαβής βρίσκεται και η προμήθεια του εξοπλισμού πρώτων βοηθειών. Επίσης, ο Δήμος Σερρών βρίσκεται στο στάδιο υπογραφής σύμβασης με προμηθευτή για ανυψωτικά μηχανήματα για ΑμΕΑ. Ο Δήμος Petrich βρίσκεται στο στάδιο διαγωνισμού για την ανάδειξη εργολάβου για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο κέντρο της πόλης.

Το έργο “Sports for all” χρηματοδοτείται από το «Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία 2007 – 2013» και αποσκοπεί στην προώθηση της υγείας και της κοινωνικής ευημερίας στους τοπικούς πληθυσμούς της διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας – Βουλγαρίας, μέσα από το μαζικό αθλητισμό και τη συνεργασία.