2nd Τουρνουά Young talents: Παρουσίαση βιβλίου του Βασιλη Σκουντή «Είμαστε πια προταθλητές»

2nd Τουρνουά Young talents: Παρουσίαση  βιβλίου του Βασιλη Σκουντή «Είμαστε πια προταθλητές»

Στα πλαίσια του τουρνουά 2ο Young talents που διοργανώνει ο Ορφέας Νέου Σκοπού, (με τη συμμετοχή 10 ομάδων μπάσκετ από όλη τη χώρα με περισσότερους από 150 αθλητές ηλικίας 14 χρονών) πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 12/4 η παρουσίαση του βιβλίου «Είμαστε πια Πρωταθλητές» του δημοσιογράφου Βασίλη Σκουντή.

Η εκδήλωση έλαβε μέρος στο ξενοδοχείο Ελπίδα Resort παρουσία αρκετών σημαντικών προσωπικοτήτων του Σερραϊκού και όχι μόνο αθλητισμού. Ομιλητές πλην του συγγραφέα ήταν ο Δήμαρχος Εμμ. Παππά κ. Δημήτρης Νότας, ο πρόεδρος του Τμήματος Καλαθοσφαίρισης του Ορφέα Ν. Σκοπού κ. Χρήστος Γκαβανόζης, ο παλαίμαχος διεθνής μπασκετμπολίστας και υπεύθυνος των Ακαδημιών του Ορφέα κ. Γιώργος Καραγκουτης και οι επίσης παλαίμαχοι διεθνείς μπασκετμπολίστες κ. Νίκος Σταυρόπουλος, Βασίλης Παραμανίδης, Γιώργος Μακαράς και Γιώργος Καλαϊτζής.

Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Αραμπατζή, o Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ.Δημήτρης Γιαννάκης και πλήθος προπονητών και παραγόντων του αθλητισμού.

Την εκδήλωση συντόνιζε ο Δημοσιογράφος της ΕΡΤ Σερρών Βασίλης Αναστασιάδης.

«Είμαστε πια Πρωταθλητές» (επίσημη αγαπημένη)

Ο χρόνος τρέχει, μα το ρολόι έχει μείνει σταματημένο, εδώ και τριάντα χρόνια, σε εκείνη τη στιγμή. Στις δέκα και ένα λεπτό το βράδυ της 14ης Ιουνίου του ’87, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας…
“Είναι το τέλος” προλαβαίνει να πει με όση δύναμη του έχει απομείνει και με τη φωνή του τρεμάμενη και γρατζουνισμένη από τη συγκίνηση ο Συρίγος. Είναι το τέλος, που εκείνη κιόλας τη στιγμή γίνεται η αρχή, για να επιβεβαιωθεί το ρηθέν από τον Τόμας Έλιοτ…
Πάντα το τέλος είναι το σημείο απ’ όπου αρχίζουμε!
Δώδεκα μέρες ένας ολόκληρος λαός ακροβατεί στα όρια της μαγείας, της ανατριχίλας, του παροξυσμού, της κατάνυξης, της μέθεξης, της απόλυτης έκστασης: από τις 3 έως τις 14 Ιουνίου του σωτηρίου (για το μπάσκετ, για τον αθλητισμό, για έναν ολόκληρο λαό) 1987, οι δώδεκα μέρες που άλλαξαν τον κόσμο!
Όταν το απίθανο παίρνει σάρκα και οστά… Όταν δυνατά γίνονται τα αδύνατα… Όταν ο Δαβίδ ξαναρίχνει στο καναβάτσο τον Γολιάθ…
Όταν η Ελλαδίτσα παίρνει παραμάζωμα τους κολοσσούς, τινάζει την μπάνκα στον αέρα και προκαλεί ολούθε σοκ και δέος…
Έντεκα βραδιές και μια άγια νύχτα, η οποία ξημέρωσε και ήταν όχι μονάχα αληθινή, μα και ολόλαμπρη, για να γίνει το φανάρι που άναψαν οι προικισμένοι με τα ταλέντα τους, οπλισμένοι με το πάθος τους, αξιωμένοι από τη μοίρα και ευλογημένοι από τον θεό και ήρωες (μας) του Ευρωμπάσκετ (μας) και το μεταλαμπάδευσαν σαν πυρσό, ώστε να φέγγει τη στράτα των επιγόνων τους.
Από τότε πέρασαν κιόλας τριάντα χρόνια, που ευτυχώς δεν χάθηκαν στη λήθη και δεν μαγάρισαν την ανεκτίμητη κληρονομιά. Εδώ και τριάντα χρόνια η βαμμένη στα γαλανόλευκα και στα πορτοκαλί Κιβωτός, που άρχισε το μπάρκο της εκείνο το βράδυ από τα νερά του Σαρωνικού, συνεχίζει να πλέει και να διαφυλάσσει τα αθλητικά ιερά και τα όσια μιας χώρας και ολάκερου του διεσπαρμένου ανά τον κόσμο ελληνισμού. […] (Από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Μετά την βιβλιοπαρουσίαση ο κ. Σκουντής παραβρέθηκε στο Κλειστό του Ν. Σκοπού για να παρακολουθήσει τους αγώνες του Τουρνουά και να καλύψει εκ μερους της CosmoteTV το τουρνουά εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστιες αλλά και την ικανοποίηση του για την διοργάνωση.