3η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Μακεδόνων.

3η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Μακεδόνων.

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 στην αίθουσα «Αλέξανδρος» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε η 3η Τακτική Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων. Ο Νομός Σερρών εκπροσωπείται με 15 πολιτιστικούς συλλόγους (Πετρίτσι, Χαρωπό, Σιδηρόκαστρο, Βαμβακόφυτο, Ηράκλεια, Αμμουδιά, Παλαιόκαστρο, Ορεινή, Δημητρίτσι, Νιγρίτα, Λαγγάδι, Χρυσό, Νέο Σούλι, Κάτω Καμήλα)

Η συνέλευση ξεκίνησε με την καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας από τον πρόεδρο κ. Γεώργιο Τάτσιο ο οποίος παρέδωσε στους εκπροσώπους των συλλόγων-μελών εκτός από το κομμάτι της Βασιλόπιτας και καλαίσθητο ημερολόγιο με παλιές φωτογραφίες της Μακεδονίας.  Στους δεκαπέντε νέους συλλόγους που εντάχθηκαν στην ομοσπονδία κατά την διάρκεια του 2015 παρέδωσε και τις βεβαιώσεις εγγραφής τους.  Ένας από αυτούς, ο Σύνδεσμος Ευελπίδων Μελενίκου και Αδελφότητα Γυναικών «Αρμονία», έτυχε και το «φλουρί».

Τον απολογισμό πεπραγμένων του έτους 2015 παρουσίασε ο γραμματέας της ομοσπονδίας κ. Δημήτριος Γιουματζίδης, τον οικονομικό απολογισμό 2015 έκανε ο ταμίας κ. Κωνσταντίνος Κάμτσης και τον προγραμματισμό δράσεων έτους 2016 ανέπτυξε ο πρόεδρος κ. Γεώργιος Τάτσιος.

Ομοσπονδία Μακεδόνων-2016-02Στις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των συλλόγων-μελών και στην συζήτηση που ακολούθησε τονίσθηκε η ανάγκη διατήρησης της γνήσιας Μακεδονικής λαϊκής παράδοσης, στον χορό την φορεσιά, τη μουσική και το τραγούδι, οι τρόποι προστασίας της από σκόπιμες παραποιήσεις και γενικότερα η ανάγκη προβολής της τοπικής ιστορίας και λαογραφίας των Μακεδόνων Ελλήνων.

Επίσης συζητήθηκαν οι αποδοτικότεροι τρόποι αμφίδρομης επικοινωνίας και ενημέρωσης των συλλόγων- μελών, για την καλύτερη συνεργασία και προβολή των εκδηλώσεών τους, μέσω της ιστοσελίδας www.popsm.gr και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που επιμελήθηκε  ο υπεύθυνος ηλεκτρονικής επικοινωνίας της Ομοσπονδίας κ. Γεώργιος Τσαμπούρης.

Απασχόλησε   ιδιαίτερα  την συνέλευση  η προετοιμασία   της  1ης ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ, με τα χορευτικά τμήματα του κάθε συλλόγου, που αποφασίσθηκε  να  διεξαχθεί  στις  16 Απριλίου 2016 στο Καυτανζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση έκλεισε με την καθιερωμένη ομαδική φωτογράφιση του Διοικητικού συμβουλίου και των εκπροσώπων των συλλόγων.