4200 άποροι στο επισιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Σερρών

προγράμματα κοινωνικής πολιτικής, ύψους 1.700.000 ευρώ, που εξασφάλισε ο Δήμος Σερρών τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

4200 άποροι στο επισιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Σερρών

Ο Δήμος Σερρών ξεκίνησε την υλοποίηση του επισιτιστικού προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τους άπορους πολίτες του.

Η Κοινωνική Μέριμνα του Δήμου Σερρών θα εξυπηρετήσει τέσσερις χιλιάδες άπορους συμπολίτες μας και η ΚΕΔΗΣ διακόσιους.

Τους χώρους συγκέντρωσης και διανομής τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής (είδη καθαριότητας και ρουχισμού)  επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας Σταυρούλα Αρβανίτη-Αγιαννίδου και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΗΣ Ευθύμιο Ραμπότα, στο 3ο χλμ της Εθνικής Οδού Σερρών-Νιγρίτας ,την Τρίτη 5-4-2016.

Ο κ. Αγγελίδης συνεχάρη την Αντιδήμαρχο και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΗΣ και ιδιαίτερα τους δημοτικούς υπαλλήλους, διότι με την εθελοντική προσφορά τους η διανομή των αγαθών προς τους ωφελούμενους διεξάγεται ομαλά.

Υπογράμμισε  ότι η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας, έρχεται να προσθέσει ακόμη μία δράση, δίπλα στα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής, ύψους 1.700.000 ευρώ, που εξασφάλισε ο Δήμος Σερρών τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Επίσης, αναφερόμενος στο επισιτιστικό πρόγραμμα, τόνισε, ότι προάγει την κοινωνική συνοχή και συνεισφέρει στον στόχο της εξάλειψης της φτώχειας και συγκεκριμένα  στη μείωση του αριθμού των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Το πρόγραμμα αφορά την διανομή τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής(είδη καθαριότητας και ρουχισμού)  προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους άπορους και εκτελείται από το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επέλεξε σαν επικεφαλής του Προγράμματος τις Περιφερειακές Διοικήσεις και οι Περιφερειακές Διοικήσεις διανέμουν τα αγαθά σε όλους τους Δήμους.

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια μέχρι το τέλος του 2020.