5 πράγματα που θα δεις διαφορά στα πρώτα μαθήματα Yoga

5 πράγματα που θα δεις διαφορά στα πρώτα μαθήματα Yoga

Ξεκινώντας το μονοπάτι της γιόγκα μας περιμένουν εκπλήξεις!

Σωματική ευεξία και ενδυνάμωση – Κοιμόμαστε καλύτερα!

Αρχικά νιώθουμε πιο δυνατοί και υγιείς σωματικά, ενώ αρχίζουμε να κοιμόμαστε καλύτερα και να ξεκουραζόμαστε πιο βαθιά με τον ύπνο. αλλά εάν ασκούμε συχνά και τακτικά την πρακτική μας, οι αλλαγές αρχίζουν να συμβαίνουν σε βαθύτερα επίπεδα.

Ανοίγεται το μονοπάτι για εσωτερική γαλήνη

Ακόμη κι αν μπούμε στο μάθημα κουρασμένοι και εξαντλημένοι, κατά τη διάρκεια της πρακτικής όλα αλλάζουν. Έχοντας βιώσει την βαθειά εσωτερική ηρεμία, έχοντας θυμηθεί την αληθινή μας αρμονική φύση, μετά  το μάθημα  είμαστε περισσότερο ευρύχωροι, συναισθηματικά πιο τρυφεροί και νοητικά πιο γαλήνιοι.

Ανακαλύπτουμε την αναπνοή μας ως εργαλείο για διαχείριση τους στρες

Οι τεχνικές της αναπνοής που μαθαίνουμε στα μαθήματα γιόγκα είναι εξαιρετικά επωφελείς και υιοθετώντας τες στην καθημερινή ζωή μπορούμε να αντιμετωπίζουμε καλύτερα το στρες, να χαμηλώνουμε την αρτηριακή πίεση, να διαχειρίζομαστε το άγχος.

Ανακαλύπτοντας επίγνωση, χτίζοντας αυτοπεποίθηση

Με τη γιόγκα επικεντρωνόμαστε να αφουγκραζόμαστε το σώμα μας και να ενδοσκοπούμε στον εαυτό μας και τις πραγματικές του ανάγκες. Με μεγαλύτερη επίγνωση εστιαζόμαστε στα σημαντικά και αφήνουμε τα ασήμαντα, ενώ αποκτούμε ισχυρότερη αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας, αλλά και στο δυναμικό μας στο πλαίσιο μας γενναιόδωρης συμβίωσης, ενότητας και αλληλεξάρτησης με τους ανθρώπους γύρω μας.

 

Προς μεγαλύτερη ενσυναίσθηση – αλλάζοντας τη σχέση μας με τον κόσμο

Πολύ σύντομα αρχίζουμε να ενσωματώνουμε τις αρχές της yoga – όπως είναι η μη-βία, η παρατήρηση του εαυτού, η ευγένεια και η ευγνωμοσύνη –  στην καθημερινή μας ζωή. Ότι μαθαίνουμε πάνω στο στρωματάκι επεκτείνεται και στις καθημερινές μας σχέσεις και τις εμπειρίες.

Σημασία έχει να τηρούμε με συνέπεια την πρακτική μας. Συστηματική πρακτική μπορεί να επιφέρει ριζικές αλλαγές εσωτερικά και εξωτερικά. Όπως τονίζει η Μαγια Ζίλιχ του Athens Yoga:

“Η yoga είναι πάνω απ’ όλα μια πνευματική πρακτική, η οποία μας απελευθερώνει από διάφορους νοητικούς προγραμματισμούς του συμβατικού τρόπου σκέψης και μας συνδέει με την καρδιά. Είναι η πρακτική η οποία μας ανοίγει στο πνευματικό μας δυναμικό, το οποίο δεν είναι άλλο από την αίσθηση ενότητας και ευγνωμοσύνης  που μας κυριεύει, της βαθιάς γνήσιας ΑΓΑΠΗΣ.”