57 δράσεις με συμμετοχή 1200 παιδιών στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών!

57 δράσεις με συμμετοχή 1200 παιδιών στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών!

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι καλοκαιρινές δράσεις ανάγνωσης και δημιουργικότητας, που διοργανώθηκαν για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών.

Στις καλοκαιρινές δράσεις της βιβλιοθήκης προστέθηκαν φέτος και οι δράσεις της καλοκαιρινής εκστρατείας προώθησης της ανάγνωσης, που οργάνωσε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, με γενικό τίτλο «Γίνε εξερευνητής του κόσμου».

Η καλοκαιρινή εκστρατεία

Η καλοκαιρινή εκστρατεία προσκάλεσε τα παιδιά να παρατηρήσουν τον κόσμο και σαν μικροί εξερευνητές να ανακαλύψουν την ομορφιά του μέσα από μικρά καθημερινά πράγματα.

Στόχος των δράσεων ήταν να προάγουν τη δημιουργικότητα, να καλλιεργήσουν τη φαντασία και φυσικά να αναζωπυρώσουν την αγάπη των παιδιών για το βιβλίο και τη διαδικασία της ανάγνωσης μέσα από το παιχνίδι, τη δραματοποίηση τον πειραματισμό, τη μουσική και τις κατασκευές.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 57 δράσεις στις οποίες συμμετείχαν 1200 παιδιά από 4 έως 16 ετών.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

FUTURE LIBRARY

Η καλοκαιρινή εκστρατεία, που για δεύτερη φορά οργάνωσε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, αποτελεί μια πρωτοβουλία της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης FUTURE LIBRARY που υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δυναμικά για τη χειμερινή περίοδο

Η Βιβλιοθήκη Σερρών ετοιμάζεται δυναμικά για τη χειμερινή της δημιουργική περίοδο με δράσεις, εκδηλώσεις και νέες υπηρεσίες. Μπορείτε να ενημερώνεστε για το νέο πρόγραμμα με μια ματιά στη σελίδα της βιβλιοθήκης  ή με ένα τηλεφώνημα στο 2321098550.

Ευχαριστίες

Η διοίκηση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών κλείνοντας τον απολογισμό, θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους εθελοντές, εμψυχωτές και βοηθούς που στήριξαν και αγάπησαν την παραπάνω προσπάθεια. Χωρίς τη δική τους προσφορά, τίποτα δεν θα ήταν εφικτό.

Ευχαριστούμε επίσης, για τη συνεργασία το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Σερρών και  το Σύλλογο Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες – Fosses