5η SEREXPO: Ανοιξε της πύλες της με κοσμοσυρροή !!! (98 φωτος)

5η SEREXPO: Ανοιξε της πύλες της με κοσμοσυρροή !!! (98 φωτος)

Ανοιξε τις πύλες της η 5η SEREXPO την Τετάρτη 25/9 και η προσέλευση του κόσμου, αν και καθημερινή, στο χώρο του πρώην Στρατοπέδου Κολοκοτρώνη ήταν… απίστευτη!!!

Από το πρωί σχολεία του νομού επισκεπτόταν την έκθεση και ενημερωνόταν για τη νεανική επιχειρηματικότητα, ενώ παρακολουθούσαν εκπαιδευτικά προγράμματα για το «Ελληνικό Γάλα: Από τη Φάρμα στο Ποτήρι» από το Ινστιτούτο Ελληνικού Γάλακτος και την δράση «Ο Μικρός Καταναλωτής – Μία Βαλίτσα Ταξιδεύει… στις Σέρρες» στον πολυχώρο εκδηλώσεων «ΑΘΗΝΑ»

Το απόγευμα στο χώρο εκδηλώσεων «ΑΘΗΝΑ» παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη-Ανοιχτά κέντρα Εμπορίου»  στο οποίο εντάχτηκε ο Δήμος Σερρών. Την παρουσίαση τίμησαν ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΣ Χρήστος Μέγκλας στον χαιρετισμό του έκανε ιδιαίτερη μνεία στη συνεργασία του Επιμελητηρίου με τον Δήμο Σερρών για την  ένταξη στο πρόγραμμα, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κ. Κώστα Καρπουχτσή (πρώην Δημοτικό Σύμβουλο Σερρών και υποψήφιο βουλευτή Σερρών) για την συμβολή του στη σύνταξη του προγράμματος. Τέλος δε ευχήθηκε η συνεργασία με τη νέα δημοτική αρχή να είναι  αγαστή, ώστε να υλοποιηθεί το πρόγραμμα, το οποίο αναμένεται να δώσει ώθηση στις ενταγμένες επιχειρήσεις.

Φεστιβάλ γαστρονομίας

Το απόγευμα αυτό που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών ήταν ο διαγωνισμός παραδοσιακής γαστρονομίας, όπου περισσότεροι από 30 σύλλογοι παρουσίασαν παραδοσιακά φαγητά και εδέσματα με την κριτική επιτροπή που αποτελούνταν από σεφ να έχουν δύσκολο έργο στο να ανακηρύξουν τους νικητές στις κατηγορίες του διαγωνισμού.

Η 1η ημέρα έκλεισε με την συναυλία του Κώστα Χατζή, όπου ο χώρος που διαμορφώθηκε για τις μουσικές βραδιές της έκθεσης κατακλύστηκε από κόσμο (τα 3000 καθίσματα φάνηκαν λίγα για να καλύψουν τους ακροατές)

Να σημειωθεί πως μέσα στο χώρο της έκθεσης υπάρχει τεράστιο πάρκινγκ με ανθρώπους να καθοδηγούν τους οδηγούς στο να παρκάρουν τα οχήματά τους. Καλό θα ήταν αυτό να χρησιμοποιείται από τους επισκέπτες και να μην ταλαιπωρούνται αφήνοντας το αυτοκίνητό τους έξω από τον χώρο της έκθεσης, στους γύρω δρόμους.

Η έκθεση συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή 29/9, ενώ η τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27/9.

Φωτορεπορτάζ από την 1η ημέρα στη σελίδα μας στο facebook