5ος Βρασίδειος Δρόμος: Αγωνίστηκαν στην σκιά του Λιονταριού της Αμφίπολης (245 φώτος)!

5ος Βρασίδειος Δρόμος: Αγωνίστηκαν στην σκιά του Λιονταριού της Αμφίπολης (245 φώτος)!

Με τη συμμετοχή περισσότερων 75 αθλητών και αθλητριών διεξήχθει την περασμένη Κυριακή 5/5 ο 5ος Βρασίδειος Δρόμος, προς τιμή του Σπαρτιάτη Στρατηγού Βρασίδα.

Η μάχη της Αμφίπολης πραγματοποιήθηκε κατά τον Πελοποννησιακό πόλεμο το 422 π.Χ., στη Μακεδονία. Αντίπαλοι ήταν οι Αθηναίοι υπό το στρατηγό Κλέωνα και οι Σπαρτιάτες υπό το στρατηγό Βρασίδα.

Ο Στρατηγός Βρασίδας οχυρώθηκε πίσω από τα τείχη της Αμφίπολης και στην μάχη που ακολούθησε οι Αθηναίοι υπέστησαν μεγάλη ήττα, (περισσότεροι από 600 νεκροί, έναντι μόλις 7 των Σπαρτιατών) όμως στην μάχη σκοτώθηκαν και οι δύο Στρατηγοί.

Η μεγάλη ήττα των Αθηναίων και ο θάνατος των Κλεωνα και Βρασίδα είχε ως αποτέλεσμα την επικράτηση των φιλειρηνικών παρατάξεων μεταξύ των εμπολέμων. Έτσι, το φθινόπωρο του 422 π.Χ. άρχισαν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις οι οποίες κατέληξαν στην ειρήνη του Νικία το 421 π.Χ..

Προς τιμή λοιπόν του Στρατηγού Βρασίδα διεξάγεται κάθε χρόνο ο συγκεκριμένος αγώνας δρόμου, που η διαδρομή του περνά μπροστά και από το φημισμένο λιοντάρι της Αμφίπολης.

Το αγώνα διοργάνωσε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών, την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και ο Δήμος Αμφίπολης.

Οι επιδόσεις των αθλητών που πήραν μέρος (διορθωμένα)

Ο anexartitos.gr κάλυψε φωτογραφικά τον αγώνα και σας παρουσιάζει σε ένα φωτογραφικό άλμπουμ 245 φωτογραφιών με τους δρομείς να αγωνίζονται στην σκιά του λιονταριού της Αμφίπολης

 

Advertisements

Γράψτε το σχόλιό σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.