Η Ομάδα Θεάτρου «6….7» σε διεθνές φεστιβάλ θεάτρου στη Σερβία

Η Ομάδα Θεάτρου «6….7» σε διεθνές φεστιβάλ θεάτρου στη Σερβία

Η Ομάδα Θεάτρου «6….7», συμμετείχε με επιτυχία στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου, URBAN FEST 2012th ,που διεξήχθη στην πόλη Νις της Σερβίας με το έργο “ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ” του ΝΗΛ ΣΑΪΜΟΝ (“Fools”, Neil Simon).

Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με επιτυχία στα πλαίσια της 8ης Διεθνούς Πανεπιστημιάδας Θεάτρου στις 29 Μαΐου 2012 στη Σέρρες και σε δεύτερη παράσταση στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών στις 3 Ιουλίου 2012 σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ και με την στήριξη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών.

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Φοιτητικού Θεάτρου -VIII International Students’ Theatre Festival URBAN FEST Nis 2012(01th -05th September)-διοργανώθηκε από το SKC Nis (Students’ Cultural Nis), έναν κρατικό οργανισμό της Δημοκρατίας της Σερβίας, οποίος έχει την έδρα του, στο Πανεπιστήμιο της Νις. Πρωταρχικός του στόχος είναι η προώθηση της εναλλακτικής θεατρικής σκηνής καθώς και η παρουσίαση θεατρικών έργων στην περιοχή. Στο Academic Theatre of SKC Nis, κατά την διάρκεια του φεστιβάλ, μπορούσε κανείς να δει εναλλακτικό, σύγχρονο θέατρο, από την ευρύτερη περιοχή της Σερβίας (Βελιγράδι, Πρίστινα), από την Δημοκρατία της Σερβίας, από την Π.Γ.Δ.Μ. και από την Ελλάδα. Οι παραστάσεις παίχτηκαν κάτω από καθαρό ουρανό σε διάφορες περιοχές της πόλης (πλατείες, χώροι στάθμευσης, πάρκα, κήπους, στάδια).

Η Θεατρική Ομάδα “6…7”, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσουν δημόσια τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτη Γρηγοριάδη, που από την αρχή υπήρξε αρωγός της ελληνικής συμμετοχής, μας συνόδευσε στην Νις της Σερβίας, μας βοήθησε στην παράστασή μας μεταφράζοντας και εκφωνώντας κείμενα στην σερβική γλώσσα, που στόχο είχαν την επικοινωνία μας με ένα ξενόγλωσσο κοινό και μας συμπαραστάθηκε καθ’ όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ.

Επίσης το Eplida Resort & Spa και προσωπικά τον κ.Κωνσταντινίδη Χρήστο, για την πολύτιμη χορηγία της εξασφάλισης μεταφορικού μέσου, για την μετάβαση της ομάδας στο εξωτερικό.

Επιπλέον, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών και τον καλλιτεχνικό του διευθυντή κ.Παναγιώτη Μέντη, για την ευγενική παραχώρηση χρήσης του Βεστιαρίου του Θεάτρου και για την διευκόλυνση που παρείχε στις δοκιμές της ομάδας.

Τους χορηγούς μας: FOTO –Κλικ, Ζ.& Ν. Μανδηλιώτης, το STUDIO-FOTOγραφίας Χριστίνα Παπαφράγγου, ΜΠΡΙΚΙ-καφέ.

Τέλος οπως γράφει η Δόμνα Καβακίδου: θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές και τους ερασιτέχνες ηθοποιούς, κυρίως φοιτητές του Τ.Ε.Ι. Σερρών, για την αφοσίωση, για τον χρόνο τους και για την εμπιστοσύνη τους.

H Θεατρική Ομάδα «6….7», όπως αναφέρουν στην σελίδα τους στο facebook (https://www.facebook.com/pages/Ομάδα-Θεάτρου-6-7), είναι μια ομάδα που απαρτίζεται απο φοιτητές, μετράει ήδη ένα χρόνο ζωής και μοιράζεται μαζί σας την αγάπη για την τέχνη του θεάτρου.

Στην ομάδα συμμετέχουν: Δόμνα Καβακίδου, Μάνος Τζώμος, Σπύρος Παντελατος, Χριστίνα Πεχλιβάνη, Ερμίνα Ζερβουδάκη, Θανάσης Σαμαράς, Ελένη Καρυψιάδου, Μαρία Λαμπρινού, Σίμος Καραίσκος