Συνελήφθη 60χρονος στις Σέρρες για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων των 200€

Συνελήφθη 60χρονος στις Σέρρες για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων των 200€

Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μιας 25χρονης κι ενός 32χρονου για το ίδιο αδίκημα.

Συνελήφθη την Πέμπτη (27.12.2012) το απόγευμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, ένας ημεδαπός 60 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραχάραξη.

Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν, μίας γυναίκας και ενός άνδρα 25 και 32 ετών αντίστοιχα, για το ίδιο αδίκημα.

Ειδικότερα, στις Σέρρες, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών οι αστυνομικοί εντόπισαν την 25χρονη η οποία την 22.12.2012 προέβη σε συναλλαγή με 53χρονη ημεδαπή που διατηρεί περίπτερο και της παρέδωσε χαρτονόμισμα φερόμενης ονομαστικής αξίας των (200) Ευρώ αμφίβολης γνησιότητας, ενώ στη συνέχεια έκανε κατάθεση μέσω ΑΤΜ σε ιδιωτικό της τραπεζικό λογαριασμό, δύο χαρτονομισμάτων φερόμενης ονομαστικής αξίας των (200) Ευρώ το καθένα, αμφίβολης γνησιότητας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 25χρονη προμηθεύτηκε τα προαναφερόμενα χαρτονομίσματα από τον 60χρονο μέσω του 32χρονου, οι οποίοι είχαν προηγουμένως αλληλοενημερωθεί για την πλαστότητά τους.

Ο 60χρονος κατά την αστυνομική έρευνα παρέδωσε στους αστυνομικούς ένα ακόμη χαρτονόμισμα, αμφίβολης γνησιότητας φερόμενης ονομαστικής αξίας των (20) Ευρώ.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • τρία χαρτονομίσματα φερόμενης ονομαστικής αξίας των (200) Ευρώ το καθένα και
  • ένα χαρτονόμισμα, φερόμενης ονομαστικής αξίας των (20) Ευρώ.

Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.

Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Advertisements