ΑΧΙΝΟΣ Σερρών: Το δημόσιο μετά από 77χρόνια τους ζητά να πληρώσουν τα σπίτια τους!!!

ΑΧΙΝΟΣ Σερρών: Το δημόσιο μετά από 77χρόνια τους ζητά να πληρώσουν τα σπίτια τους!!!

Μετά από 77 ολόκληρα χρόνια, το ελληνικό κράτος ενημέρωσε τους εγκατεστημένους από το 1935 στο Δ.Δ Αχινού Σερρών πρόσφυγες πως αν θέλουν να συνεχίσουν να διαμένουν στα σπίτια τους, θα πρέπει να τα εξαγοράσουν. Ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μενέλαος Βλάχβεης, κατέθεσε σχετική Ερώτηση (αρ.πρωτ. 2065-24/9/2012) στον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών.

 ΕΡΩΤΗΣΗ Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών με θέμα την Εξαγορά των ανταλλάξιμων οικοπέδων στο Δ.Δ. Αχινού Ν.Σερρών
 Στο χωριό Λευκώνα του Νομού Σερρών είχαν εγκατασταθεί πρόσφυγες από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία. Το 1935, το ελληνικό κράτος αποφάσισε να τους μετεγκαταστήσει στο χωριό Αχινός του ίδιου Νομού όπου τους παραχωρήθηκαν οικόπεδα με εποικιστικά σπίτια. Στο ίδιο μέρος εγκαταστάθηκαν μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και κάτοικοι χωριών της περιοχής που καταστράφηκαν ολοσχερώς από τους κατακτητές. Έκτοτε, οι ξεριζωμένοι αυτοί άνθρωποι που βίωσαν, πείνα, πόλεμο, σφαγές, λεηλασίες κ.ά., έκαναν δεύτερη πατρίδα τους την περιοχή του Αχινού, πρόκοψαν, δημιούργησαν, έκαναν οικογένειες.
Μετά από 77 χρόνια, η Κτηματική Υπηρεσία του Υπουργείου σας, ενημέρωσε εγγράφως τους ανθρώπους αυτούς, πως θα πρέπει να εξαγοράσουν τα ίδια τους τα σπίτια, διαφορετικά κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο. Επισημαίνεται πως στο σύνολο σχεδόν των κτημάτων έχουν ανεγερθεί νεότερες κατοικίες καθότι όπως είναι προφανές, ένα οίκημα κατασκευής του 1935 και μάλιστα προσφυγικό, δύσκολα θα αντέξει τόσες δεκαετίες. Καλούνται λοιπόν οι άνθρωποι αυτοί να ξαναπληρώσουν τα σπίτια που έχτισαν με κόπο και ιδρώτα.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Είναι δυνατόν μετά από 77 χρόνια, στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας, να προσπαθεί το κράτος να συγκεντρώσει κατ’ αυτόν τον τρόπο χρήματα από πολίτες και μάλιστα πρόσφυγες;
2. Με ποιο τρόπο σκοπεύετε να αποκαταστήσετε την αδικία απέναντι στους ανθρώπους αυτούς;
Ο ερωτών Βουλευτής
Advertisements