Το 7ο “School Music Festival” των Σερρών, έδειξε ότι …υπάρχει ελπίδα! (φωτος + video)

Το 7ο “School Music Festival” των Σερρών, έδειξε ότι …υπάρχει ελπίδα! (φωτος + video)

Με πρωτόγνωρη επιτυχία ολοκληρώθηκε το School Music Festival” του Δήμου Σερρών που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς του Δήμου Σερρών σε συνεργασία με τη Β΄ βάθμια Εκπ/ση Ν. Σερρών.

Το θερινό θεατράκι (κεντρικό πάρκο) για δύο μέρες γέμισε από ήχους έντεχνης και παραδοσιακής ελληνικής μουσικής, τζαζ, σουίνγκ και hip-hop που απόλαυσαν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και δημότες.

O Εντεταλμένος Σύμβουλος για το Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς κ. Βασίλειος Τερζής κήρυξε την έναρξη του Φεστιβάλ την Τρίτη 27 Ιουνίου και καλωσόρισε τα μαθητικά μουσικά σχήματα και το κοινό στην μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή των μαθητών.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στις 27 Ιουνίου συμμετείχαν πέντε σχολικά μουσικά συγκροτήματα από  σχολικές μονάδες του Δήμου Σερρών και στις 28 Ιουνίου τα Μουσικά Σχολεία Λάρισας, Θεσσαλονίκης και Σερρών.

Ελπιδοφόρο για το μέλλον της παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής της πατρίδας μας το γεγονός ότι πολλά από τα νεανικά συγκροτήματα ασχολούνται με μεγάλη επιτυχία όπως μπορείτε να ακούσετε και στο βίντεο που ακολουθεί:

Αναλυτικά στη σκηνή ανέβηκαν

Την Τρίτη 27/6/2017

  • “ΓΗΣ ΜΑΔΙΑΜ”  – ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
  • “INNOVATION” –  ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
  • “BUENOTES”-  5ο ΛΥΚΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
  • “ΡΕ ΧΙΤΖΑΖ” – 1ο ΓΕΛ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
  • “TEAM FOYRLAKIS”  –  ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

Ενώ την Τετάρτη 28/6/2017

  • ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ  –  “BIG BAND”
  • ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  – “SWINGING MOOD”
  • ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ – “JAZZ BIG BAND”

Συνολικά 97 νεαροί καλλιτέχνες συμμετείχαν σε ένα μοναδικό διήμερο μουσικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα εκφράζοντας  τις μουσικές ευαισθησίες τους και  ξεδιπλώνοντας το ταλέντο τους.

Ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης παρακολούθησε όλη τη δεύτερη ημέρα του Festival και στο τέλος απένειμε επαίνους στους συμμετέχοντες.

Το «School Music Festival» αποτελεί έναν μοναδικό θεσμό για την πόλη των Σερρών μιας και διοργανώθηκε για 7η συνεχή χρονιά με στόχο να δώσει την ευκαιρία στους νέους καλλιτέχνες να ξεχωρίσουν και να διακριθούν και να προάγει τις σχέσεις μεταξύ των μαθητών διαφορετικών σχολικών μονάδων μέσα από τη μουσική παιδεία.

Πλήρες φωτογραφικό ρεπορτάζ στη σελίδα μας στο facebook

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1386510074769264.1073741990.113233932096891&type=1&l=8c489a4527