80η ΔΕΘ : Κοσμοσυρροή στα Εγκαίνια του Περιπτέρου 12 του Επιμελητηρίου Σερρών! (φώτος)

80η ΔΕΘ : Κοσμοσυρροή στα Εγκαίνια του Περιπτέρου 12 του Επιμελητηρίου Σερρών! (φώτος)

Ξεχωριστά και λαμπρά τα φετινά εγκαίνια του Σερραϊκού Περιπτέρου 12 του Επιμελητηρίου Σερρών, τα οποία πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (09/09/2015) στο πλαίσιο της 80ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, Γαβριήλ Παλιούρας και ο Πανοσιολογιότατος Διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγου, Νεκτάριος Καϊμακάμης.

Την κορδέλα των εγκαινίων του σερραϊκού περιπτέρου στην 80η Δ.Ε.Θ. έκοψε το απόγευμα της Τετάρτης 09-09-2015 ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας,  μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη, την τέως Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας- Θράκης) Μαρία Κόλλια Τσαρουχά τον πρόεδρο του ΕΒΕΣ Χρήστο Μέγκλα και τους δημάρχους Σερρών Πέτρο Αγγελίδη, Ηράκλειας Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη, Σιντικής Φώτη Δομουχτίδη και Εμμανουήλ Παπά Δημήτρη Νότα,  παρουσία πλήθους Σερραίων και πολλών επισκεπτών.

 Λίγα λεπτά πριν από την τελετή των εγκαινίων έγινε και η υποδοχή της «Φλόγας της Αγάπης» στο πλαίσιο της 13ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας από την Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Κατά την ομιλία του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας, αφού αναφέρθηκε στις ομορφιές και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ν.Σερρών, παρουσίασε στους παριστάμενους τα προβλήματα που ταλανίζουν τον επιχειρηματικό κόσμο αυτήν τη δύσκολη οικονομικά εποχή και επανέλαβε τις προτάσεις και πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει το Επιμελητήριο Σερρών για την αναστροφή της δυσμενούς κατάστασης.

Φετινό ιδιαίτερο γνώρισμα των Εγκαινίων του Περιπτέρου 12 του Επιμελητηρίου Σερρών, η παρουσία πάρα πολύ κόσμου. Πραγματική κοσμοσυρροή στους διαδρόμους και τους λοιπούς χώρους της σερραϊκής έκθεσης, με τους καλά γνωρίζοντες να λένε ότι η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας συνεχάρη το ΕΒΕΣ για την άρτια διοργάνωση καθώς και τους Σερραίους επιχειρηματίες που για ακόμη μία χρονιά ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και συμμετέχουν,  επενδύοντας στην εξωστρέφεια ως μέσο προώθησης των προϊόντων τους.

«Το σερραϊκό περίπτερο έχει κάθε χρόνο μία άψογη παρουσία στη Δ.Ε.Θ.,  με αποτέλεσμα να κερδίζει τον έπαινο όλων όσοι το επισκέπτονται και να βραβεύεται από τους διοργανωτές της έκθεσης. Αξίζουν συγχαρητήρια στο ΕΒΕΣ με το οποίο έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με στόχο την ενίσχυση του επιχειρείν. Εμείς, ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αγωνιζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση,  παρά το δυσμενές περιβάλλον μέσα στο οποίο καλούμαστε να λειτουργήσουμε , με τις περιορισμένες πλέον οικονομικές δυνατότητες που έχει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας βρίσκεται πάντα στους πρώτους στόχους μας και με όπλο την ισχυρή διεκδίκηση έχουν γίνει σημαντικά βήματα και έχουν αυξηθεί τα κονδύλια για προγράμματα που αφορούν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί με το ίδιο σθένος και τα επόμενα χρόνια.

Είμαι βέβαιος πως το Περίπτερο 12 θα αποσπάσει και φέτος βραβείο. Οι Σέρρες ξεχωρίζουν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Πιστεύουμε στις δυνατότητές τους και ενωμένοι θα καταφέρουμε να πετύχουμε ακόμη υψηλότερους στόχους» τόνισε μεταξύ άλλων ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του και ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωϋσιάδης επισήμανε τη σημαντική προσπάθεια που έγινε και φέτος από το ΕΒΕΣ. « Το Επιμελητήριο Σερρών κατόρθωσε για ακόμη μία χρονιά να κερδίσει το στοίχημα της άψογης διοργάνωσης του σερραικού περιπτέρου στην 80η Δ.Ε.Θ. Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία τα υψηλής ποιότητας προϊόντα και  υπηρεσίες των Σερραϊκών επιχειρήσεων να γίνουν γνωστά και εκτός των ορίων του νομού, με όλα τα θετικά αποτελέσματα που αυτό συνεπάγεται. Εμείς, βρισκόμαστε πάντοτε στη διάθεση του ΕΒΕΣ και συνεργαζόμαστε στενά με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικό τελευταίο παράδειγμα αυτής της αγαστής συνεργασίας αποτελεί η επικείμενη Επιχειρηματική Έκθεση που διοργανώνει το ΕΒΕΣ στις 2-4 Οκτωβρίου 2015, από την οποία δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας γι’ αυτό και η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της».