84η ΔΕΘ: Η «Formula 1 in Schools» κερδίζει τις εντυπώσεις στο stand του Δήμου Σερρών

84η ΔΕΘ:  Η «Formula 1 in Schools» κερδίζει τις εντυπώσεις στο stand του Δήμου Σερρών

Αξιέπαινη η πρωτοβουλία του Δήμου Σερρών να προβάλει στην 84η ΔΕΘ  με μια εκπαιδευτική δράση μαθητών σχολείων του Δήμου που βρίσκεται στην αιχμή της καινοτομίας και έχει βραβευτεί.

Το project «Formula 1 in Schools» προβάλλεται στο stand του Δήμου, το οποίο βρίσκεται στο Περίπτερο 16 του Επιμελητηρίου Σερρών, και κερδίζει τις εντυπώσεις!

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Σερρών: Πρόκειται για ένα απ’ τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, που στόχο έχει την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, τη Μηχανική, τα Μαθηματικά, την Οικονομία και την Επιχειρηματικότητα. Πάνω απ’ όλα όμως, προωθεί τη συνεργασία μεταξύ μαθητών, αγαθό πολύτιμο για όποιον επιδιώκει να πετύχει οποιονδήποτε υψηλό στόχο.

Στην παρουσίαση, συμμετείχαν τρία σχολεία του Δήμου Σερρών, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό: το 13ο, το 20ο Δημοτικό και το 3ο Λύκειο Σερρών. Επιστρατεύοντας όλη τους τη δημιουργικότητα, τα παιδιά ετοίμασαν εκθέματα που ξεχώρισαν για την καινοτομία τους και έκλεψαν την παράσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μόλις τον περασμένο Μάιο, οι μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών διακρίθηκαν και σε πανελλήνιο επίπεδο, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο διαγωνισμό «Formula 1 in Schools».

Την επιμέλεια της παρουσίασης, ανέλαβαν η κυρία Χρυσάνθη Παλάζη και ο κ. Ιωάννης Γάτσιος, οι οποίοι και διασφάλισαν την άψογη παρουσίαση του project των μαθητών.

Η συγκεκριμένη δράση, είναι ένα ακόμη βήμα του Δήμου Σερρών προς την εξωστρέφεια, η οποία και θα αποτελεί μόνιμο στόχο της νέας Δημοτικής Αρχής Σερρών.