Στέφανος Φωτιάδης: «Aλαζονεία ή κουτοπονηριά του κ. ΑΓΓΕΛΙΔΗ ;»

Στέφανος Φωτιάδης: «Aλαζονεία ή κουτοπονηριά του κ. ΑΓΓΕΛΙΔΗ ;»

Ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης Δυναμική Πορεία Ανάπτυξης, Στέφανος Φωτιάδης,  με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο των Σερρών που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 19/9, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καυτηριάζει την στάση και συμπεριφορά του Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη απέναντι στου Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης, θέτωντας παράλληλα ερωτήματα σχετικά με την επιλογή και τα κριτήρια των ατόμων που προσλαμβάνονται με διμηνες συμβάσεις στον δήμο

Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, αναφέρει τα εξής :

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών που πραγματοποιήθηκε στις 19-09-2012, για ακόμη μια φορά ο κ. Αγγελίδης παρουσίαζε ακόμη ένα δείγμα πολιτικού αυταρχισμού και απρεπούς συμπεριφοράς προς τους δημοτικούς συμβούλους των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων.
Αρχικά και βρισκόμενος σε πανικό, καθώς αδυνατούσε να απαντήσει επί της ουσίας των ερωτημάτων που του έθεσε και εγγράφως η παράταξη μας σχετικά με το σοβαρότατο ζήτημα της διάθεσης ελαιολάδου από τον πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.Σ., επιτέθηκε με απίστευτη και πρωτόγνωρη φρασεολογία και προκλητικό ύφος προς τα μέλη των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων.
Ο κ. Αγγελίδης «πιπιλίζοντας την γνωστή καραμέλα» ότι «δήθεν» η αντιπολίτευση δεν έχει θέματα να ασχοληθεί και ότι «δήθεν» δημιουργεί από μόνη της ζητήματα, έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει όλους τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης ανεπαρκείς και ανίκανους.
Δήλωσε δε ταυτόχρονα ότι συνεργάζεται με κάποιους «λίγους καλούς» συμβούλους της αντιπολίτευσης για χάρη των οποίων μάλιστα προσλαμβάνει και «δικούς τους ανθρώπους» ως «διμηνίτες».
Ποιοι είναι αυτοί «οι καλοί σύμβουλοι» κ. Αγγελίδη ;
κ. Αγγελίδη ποια πρόσωπα και με ποια κριτήρια τα προσελάβατε με δίμηνες συμβάσεις (ήτοι τις γνωστές αδιαφανείς και υπό καθεστώς «εργασιακού μεσαίωνα» συμβάσεις εργασίας) και γιατί εξυπηρετήσατε αυτούς τους «καλούς» όπως τους αποκαλέσατε δημοτικούς συμβούλους ;
Είναι φανερό λοιπόν ότι ο κ. Αγγελίδης ξέχασε τα χρόνια που βρισκόταν στην αντιπολίτευση του δήμου Σερρών και αφού ανέβηκε μετά την μακροχρόνια προσπάθεια του τα σκαλιά της εξουσίας πιστεύει ότι πλέον δεν χρειάζεται η αντιπολίτευση στο δήμο Σερρών.
Προφανώς με αυταρέσκεια επιθυμεί οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης να είναι «καλοί» (όπως βέβαια το εννοεί αυτός) και «συνεργάσιμοι».
Όταν δε οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ασκούν έλεγχο και κριτική, ο κ. Αγγελίδης τους θεωρεί ανεπαρκείς και ανίκανους.
Συνεχίζει δε ο κ. Αγγελίδης να καλύπτει συνεργάτες του που παραλείπουν να απαντήσουν εγγράφως σε έγγραφα ερωτήματα της αντιπολίτευσης, παρά την εκ του νόμου υποχρέωση τους να δίδουν έγγραφες απαντήσεις.
Γίνεται αντιληπτό λοιπόν ότι ο θεσμικός ρόλος το οποίο καλούνται να διαδραματίσουν οι σύμβουλοι των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων απαξιώνεται από την συνεχιζόμενη προπεριγραφόμενη συμπεριφορά του κ.Αγγελίδη.
Καταγγέλλουμε λοιπόν την συνεχή και συστηματική προσπάθεια απαξίωσης από την νέα Δημοτική Αρχή, του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι το κυρίαρχο όργανο Δημοκρατικού Προγραμματισμού και Παραγωγής Πολιτικής.
Διερωτόμαστε η απαξιωτική αυτή συμπεριφορά του κ. Αγγελίδη προς την πλειονότητα των συμβούλων της αντιπολίτευσης (όπως άλλωστε έχουν καταγγείλει πολλάκις και οι λοιπές παρατάξεις )και η επίκληση από τον ίδιο τον κ. Αγγελίδη της συνήθους τώρα τελευταία ρήσης «όποιος έχει στοιχεία να πάει στην Εισαγγελία», είναι απλά «αλαζονεία» ή μήπως «κουτοπόνηρη» πολιτική τακτική προκειμένου να αποφευχθεί η αιτούμενη απάντηση επί της κριτικής και του ελέγχου που ασκείται στην δημοτική αρχή και έτσι να οδηγηθεί το θέμα για ακόμα μια φορά στις «καλένδες»
Οι δημοτικοί σύμβουλοι όμως της «ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» δεν θα ακολουθήσουν αυτόν το ολισθηρό δρόμο, που επέλεξε ο κ Δήμαρχος και θα συνεχίσουν με αυτοσυγκράτηση και αυτοέλεγχο να σέβονται το συλλογικό όργανο στο οποίο τους τοποθέτησαν οι συνδημότες μας και θα εξακολουθήσουν να ασκούν έλεγχο και κριτική στα «κακώς κείμενα» της σημερινής δημοτικής αρχής.
Θα επιμένουν να τους δοθούν τα στοιχεία που ζητάνε και θα προσφεύγουν όπου πρέπει και όπου χρειάζεται για να το επιτύχουν.
Αφού ο κ. Δήμαρχος επέλεξε να «παίξει με την φωτιά», ας αναλάβει και την ευθύνη του.
Παρά το γεγονός λοιπόν ότι ο κ. Αγγελίδης διατυμπάνιζε ότι όλα τα στοιχεία είναι στην διάθεση οποιουδήποτε, για πολλοστή φορά τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Δήμου δεν έδωσαν στοιχεία και δεν απάντησαν εγγράφως στα ερωτήματα μας.
Οι «αλαζονικές» συμπεριφορές ορισμένων δεν τους βοηθούν σε τίποτα.
Ο κόσμος έχει κρίση και καταλαβαίνει.
Και να μην ξεχνάνε ποτέ πως όταν οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες έκαναν τον γύρο του θριάμβου είχαν δίπλα τους έναν δούλο να τους λέει στο αυτί: «η δόξα είναι εφήμερη…»