24ωρο «Λουκέτο» στα καταστήματα της αγοράς των Σερρών την Πέμπτη 18/10

24ωρο «Λουκέτο» στα καταστήματα της αγοράς των Σερρών την Πέμπτη 18/10

Κάλεσμα Εμπορικού Συλλόγου Σερρών στους Σερραίους πολίτες να μην καταναλώσουν ούτε 1 ΕΥΡΩ την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Νομού Σερρών σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

 • Να συμμετέχει στις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις με κλείσιμο των καταστημάτων την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 και συγκέντρωση στις 10:30 π μ μπροστά στο Επιμελητήριο Σερρών (Πλατεία Κρονίου)
 • Να συγκαλέσει και να συμμετέχει σε σύσκεψη όλων των φορέων της πόλης .
 • Να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ.
 • Να διαθέσει ειδική αφίσα για τις προσόψεις των καταστημάτων και να διανείμει ειδική ανακοίνωση.

Επίσης ο Εμπορικός Σύλλογος Ν Σερρών απευθύνει ΚΑΛΕΣΜΑ σε όλους τους καταναλωτές την ημέρα της ΑΠΕΡΓΙΑΣ την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 να μην καταναλώσουν ούτε 1 ΕΥΡΩ.
Σύμφωνα με την διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών το μήνυμα θα είναι διπλό. Αφενός τα ταμία του Κράτους να μην εισπράξουν ούτε 1 ευρώ και αφετέρου να τιμωρήσουμε με αυτό τον τρόπο όσους δεν συμμετέχουν και δεν συμπαρίστανται στις καθολικές διαμαρτυρίες της κοινωνίας.
Και η ανακοίνωση καταλήγει με τα συνθήματα:

 • Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ
 • Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ
 • Ή ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ
 • Ή ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ

Πανελλαδικές κινητοποιήσεις
Με σύνθημα «Στηρίζουμε το Ελληνικό Εμπόριο – Στηρίζουμε την Ελλάδα» η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) ζητά τη συμμετοχή όλων των φορέων εκπροσώπησης ελεύθερων επαγγελματιών στο συλλαλητήριο της για την υπεράσπιση των μικρομεσαίων εμπόρων.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ, ενόψει των νέων μέτρων που εξαλείφουν το μικρό και μεσαίο εμπόριο από το χάρτη, αποφάσισε τη διοργάνωση «Πανεμπορικού Συλλαλητηρίου», με κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων την προσεχή Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012.

Το κλείσιμο των καταστημάτων θα ισχύσει σε όλη την Ελλάδα, για όλη την διάρκεια της ημέρας και το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί μπροστά από τα γραφεία της ΕΣΕΕ, στην οδό Μητροπόλεως 42 και ώρα 12.00.

Για την υποστήριξη της κινητοποίησης και του συλλαλητηρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ αποφάσισε ομόφωνα:

 • Τη διευκόλυνση των Συναδέλφων Εμπόρων που επιθυμούν να ταξιδέψουν από την Περιφέρεια στην Αθήνα, για το συλλαλητήριο. 
 • Την αποστολή αφισών και επικοινωνιακού υλικού που θα τοποθετηθεί στις προθήκες όλων των καταστημάτων. 
 • Την κατάρτιση κεντρικού ψηφίσματος διαμαρτυρίας και την αποστολή των βασικών αιτημάτων του ελληνικού εμπορίου προς την Κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση.
 • Την εκπομπή τηλεοπτικού σποτ και ραδιοφωνικών μηνυμάτων για την υποστήριξη της ελληνικής μικρομεσαίας εμπορικής επιχείρησης.
 • Τη δημιουργία πανό για κάθε Ομοσπονδία και πλακάτ για κάθε Εμπορικό Σύλλογο με το «δικό του ηχηρό μήνυμα».
 • Την πραγματοποίηση Συνέντευξης Τύπου της ΕΣΕΕ την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, σε κεντρικό επίπεδο, αλλά και τοπικό με τη συμμετοχή των Εμπορικών Συλλόγων και όλων των τοπικών κοινωνικών εταίρων. 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ, 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΡΡΩΝ, στις 11:00 π.μ.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Το νέο επώδυνο πακέτο μέτρων δεν πρέπει να περάσει. Οι νέες απαιτήσεις τους απειλούν να αποτελειώσουν ό,τι έχει απομείνει από τα εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά και κοινωνικά δικαιώματά μας.
Η πολιτική του μνημονίου, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων και της ανεργίας, της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, της διάλυσης της Υγείας της Παιδείας και του Κοινωνικού Κράτους, πρέπει να ανατραπεί.
Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Σερρών καλεί σε καθολική συμμετοχή τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό Τομέα, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και όλους εκείνους που πλήττονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές στη Γενική Απεργία, την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 στην Απεργιακή Συγκέντρωση των Συνδικάτων, στο Εργατικό Κέντρο Σερρών. στις 11:00 π.μ.
Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον κοινό αγώνα για την ακύρωση των καταστροφικών πολιτικών των μνημονίων.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ Σερρών.
Ο Πρόεδρος
Βούλτσιος Αβραάμ
Η Γραμματέας
Χαριτίδου Σωτηρία