Επιπλέον προσωπικό & εξοπλισμός για τις ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΙΓΡΙΤΑΣ

Επιπλέον προσωπικό & εξοπλισμός για τις ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΙΓΡΙΤΑΣ

Σε συνάντηση εργασίας που είχε η Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Σερρών Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ.Ρουπακιώτη σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στις φυλακές της Νιγρίτας, αφου έγινε παρουσίαση του υπομνήματος της Ενωσης Υπαλλήλων του Καταστήματος Κράτησης Νιγρίτας καθώς και οι επισημάνσεις που έθεταν για την εύρυθμη λειτουργεία των Φυλακών, ο υπουργός υποσχέθηκε την ενίσχυση των Φυλακών με προσωπικό καθώς και τον απαραίτητο εξοπλισμό για να τεθούν σε λειτουργία και άλλες πτέρυγες της Φυλακής.

Σε δήλωσή της η κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά αναφέρει:

«Πρόσφατα είχα επισκεφθεί και μια ακόμη φορά το Γενικό Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας, όπου και είχα συνάντηση εργασίας με υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Τους ενημέρωσα για μια σειρά πρωτοβουλιών μου,  στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, σχετικά με τη στελέχωση του Καταστήματος  και επιμέρους θέματα, όπως την ίδρυση Περιφερειακού Ιατρείου,  την ίδρυση του Τμήματος Μεταγωγών και για τη διαδικασία πρόσληψης νέων υπαλλήλων φύλαξης και εξωτερικής φρούρησης. Συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα, που προκύπτουν από την έλλειψη προσωπικού αλλά και  ειδικά η κάλυψη των αναγκών, κύρια σε προσωπικό, προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση για την λειτουργία του Καταστήματος Κράτησης στο σύνολό του (έξι πτέρυγες)

Άμεσα ζήτησα και είχα συνάντηση εργασίας την προηγούμενη εβδομάδα με τον κ. Καραγκούνη, αρμόδιο Υφυπουργό, τον οποίο και ενημέρωσα για τα ζητήματα που προκύπτουν από μια βεβιασμένη απόφαση λειτουργίας στο σύνολό του. Αναφέρθηκα ιδιαίτερα στις επισημάνσεις των εργαζομένων  και την επιθυμία τους να λειτουργήσει στο σύνολό του το Κατάστημα, μιας και έχουν βαθιά επίγνωση του εκρηκτικού ζητήματος του υπερκορεσμού των άλλων Καταστημάτων, αλλά πριν από τις όποιες αποφάσεις θα πρέπει να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία του. Ενημερώθηκα για τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας για την μερική στελέχωσή του και τις πρωτοβουλίες της, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που προκύπτουν από τη λειτουργία της στο σύνολο της.

Σήμερα (Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012), μετά από αίτημά μου έγινα δεκτή από τον κ. Ρουπακιώτη, Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,  όπου και υποστήριξα το  υπόμνημα της Ένωσης Υπαλλήλων Καταστήματος Κράτησης Νιγρίτας  για την ασφαλή λειτουργία του. Οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων αλλά και οι συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων παραμένει το μεγάλο ζητούμενο. Η επιλογή να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό υποχρεωτικά με αποσπασμένους υπαλλήλους, όπως και στο παρελθόν, παρά την σκοπιμότητά της, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, τα οποία παρουσιάστηκαν ήδη και είναι σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας, με την απόφαση λειτουργίας της 2ης πτέρυγας. Αποφασίστηκε να ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες που αφορούν τον αναγκαίο εξοπλισμό. Στη συνάντηση εργασίας παραβρέθηκαν τόσο ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Καραγκούνης όσο και ο κ. Σκανδάμης, Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Παράλληλα η κα Κόλλια, Βουλευτής Σερρών, έθεσε στην πολιτική ηγεσία το θέμα των αγροτοδικείων και των όσων είχαν αποφασισθεί ως κοινή δράση σε προγενέστερη συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους του νομού.