Αδωνιάδα και κουτοπονηριές του Δημοσίου

Αδωνιάδα και κουτοπονηριές του Δημοσίου

[Του Νίκου Φαλαγκάρα]

Καλή σας, μέρα, φίλες και φίλοι.

Του Νίκου Φαλαγκάρα [nicfalag@yahoo.gr]
Του Νίκου Φαλαγκάρα
[nicfalag@yahoo.gr]

Καιρός ήταν να περάσουμε πια στην Αδωνιάδα. Κάπως άγαρμπα, είναι αλήθεια, αλλά όλα τα ωραία πράγματα σ’ αυτή τη ζωή είναι ανεπιτήδευτα και γι’ αυτό κερδίζουν το ενδιαφέρον μας. Χάριτας οφείλει ο κ. Γεωργιάδης στον άσπονδο φίλο του κ. Λάκη Λαζόπουλο. Δεν ξέρω αν θα τον βοηθήσει και στην μεθαυριανή εκλογή για την αρχηγία του κόμματος, πάντως του εξασφάλισε περίοπτη θέση στην επικαιρότητα –αφού ακόμα και το πολυσυζητημένο ζεϊμπέκικο της κ. Γεροβασίλη σχεδόν εξαφανίσθηκε- που δεν θα του την εξασφάλιζαν δέκα δηλώσεις υποστήριξης, ας πούμε, από τον κ. Καραμανλή ή τον κ. Σαμαρά.

Τελικά, η Νέα Δημοκρατία μπορεί να μη διαθέτει αρχηγό ή πολιτικό πρόγραμμα (μερικοί μιλούν και για έλλειψη ταυτότητας), αλλά χιούμορ παράγει με το παραπάνω. Ίσως αυτό φοβήθηκε ο –και δικός μου φίλος- Λάκης Λαζόπουλος και αρνήθηκε στον κ. Γεωργιάδη να εισβάλει στο στούντιο. Σου λέει αυτός –αποδεδειγμένα ριψοκίνδυνος και πολυτάλαντος-, όπως πάει, θα μας φάει το ψωμί στο τέλος. Για κοψ’ του το βήχα όσο είναι ακόμα καιρός.

Πάντως αν τον άφηνε να εμφανιστεί, θα μας εξασφάλιζε γέλιο τουλάχιστον μέχρι την πρωτοχρονιά. Αλλά, όπως λέει και το τραγούδι, τίποτα δεν πάει χαμένο. Αρκεί το ότι έπεσε ο σπόρος…

 Η –εκτός των άλλων- κουτοπονηριά του Ελληνικού Δημοσίου δεν είχε ποτέ όρια. Ούτε και σήμερα που όλα τα σκιάζει η φοβέρα της κρίσης. Έπρεπε να κρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας ότι έχει υποχρέωση να αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στο πραγματικό τους ύψος και επ’ αυτού να υπολογίζονται οι αντίστοιχοι φόροι. Μάλιστα με παρέμβασή του στο ανώτατο δικαστήριο ζήτησε η απόφασή του να καθυστερήσει μέχρι το τέλος του 2016 (για να βουλώσει καμία τρύπα, σου λέει, στα ταμεία του, από το υστέρημα βέβαια των απλών φορολογουμένων), πράγμα το ποίο απέρριψε το δικαστήριο.

 Και περιμένει μετά από τους πολίτες του να είναι ευσυνείδητοι και συνεπείς στις δικές τους υποχρεώσεις. Κι αυτά επί αριστερής κυβέρνησης… Αν και ακόμα και τις δικαστικές αποφάσεις, μερικές φορές, το Ελληνικό Δημόσιο τις… γράφει κανονικά.

Ελπίζω αυτή τη φορά να τη σεβαστεί και να πράξει τα δέοντα (αυτονόητα).