Αδύνατη η πρόσβαση της πεζογέφυρας Τσέλιου για τα ΑμεΑ!!!

Δεν ενδείκνυται η κατασκευής ράμπας λέει ο Δήμος Σερρών

Αδύνατη η πρόσβαση της πεζογέφυρας Τσέλιου για τα ΑμεΑ!!!

Προ επτά μηνών αναγνώστης μας είχε εκφράσει την απορία… (και την είχαμε δημοσιεύσει) γιατί η κρεμαστή γέφυρα κοντά στη γέφυρα του Τσέλιου δεν έχει μία ράμπα για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ & γονέων με βρεφικά καροτσάκια; (σ.σ. το παράλογο είναι ότι η μια εισοδος από τον δρομο που οδηγει στην Κοιλαδα, είναι επίπεδη και υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης από ΑΜΕΑ, εν τούτοις η άλλη πλευρά προς την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων έχει… σκαλοπάτια!!!)
Αφου είδε ότι δεν υπήρχε ανταπόκριση από τη δημοτική αρχή στα μέσα του Οκτώβρη πρωτοκόλλησε το ερώτημά του στο Δήμο Σερρών ζητώντας επισήμως μια απάντηση.

Η απάντηση του αντιδημάρχου κ. Ηλία Γκότση ήρθε σε δεκαπέντε ημέρες και ήταν… αρνητική, καθώς εμμέσως θέτει οικονομικό θέμα (επικαλούμενος παρέμβαση μεγάλης κλίμακας) στην κατασκευή της ράμπας πρόσβασης στην πεζογέφυρα για τα ΑμεΑ.
Σας παραθέτουμε την απάντηση του αντιδημάρχου:

Δημιουργία ράμπας στην πεζογέφυρα Τσέλιου

Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού εγγράφου σας σε ότι αφορά το αντικείμενο του τμήματός μας σας ενημερώνουμε ότι δεν είναι εφικτή η δημιουργία ράμπας στην πεζογέφυρα Τσέλιου λόγω μεγάλης υψομετρικής διαφοράς μεταξύ του πεζοδρομίου και του επιπέδου της γέφυρας. Η δημιουργία ράμπας δεν ενδείκνυται καθώς, βάσει προδιαγραφών, απαιτείται μία μεγάλης κλίμακας παρέμβαση με κεκλιμένο επίπεδο μήκους πέραν των δέκα μέτρων με ενδιάμεσο πλατύσκαλο.

Πεζογέφυρα Τσέλιου Δήμος Σερρών