Αφού ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ την φορολόγηση των αγροτών τώρα προτείνουν «δέσμη 16 προτάσεων ελάφρυνσης»!

Αφού ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ την φορολόγηση των αγροτών τώρα προτείνουν «δέσμη 16 προτάσεων ελάφρυνσης»!
προτασεις βουλευτών της ΝΔ
προτασεις βουλευτών της ΝΔ

Όπως μας πληροφορεί με δελτίο τύπου η βουλευτής της ΝΔ στο ν.Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή:

 «Νέα πίεση με δέσμη 16 προτάσεων για την οριστική βελτίωση της νομοθετικής ρύθμισης για τη φορολόγηση των αγροτών, ασκούν η βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. κ. Φ. Αραμπατζή και 33 συνάδελφοί της από τη Ν.Δ. με πρώτο υπογράφοντα τον Ιορδάνη Τζαμτζή».

Να σημειώσουμε εδώ ότι οι 34 βουλευτές είχαν ψηφίσει το περασμένο Καλοκαίρι τα φορολογικά μέτρα που σήμερα επιβάλλονται στους αγρότες, χωρίς τότε να «υποπτευτούν» το πολιτικό κόστος που τώρα καλούνται να πληρώσουν (σ.σ. Οι αγρότες καλούνται να πληρώσουν σε… χρήμα βεβαίως)

Αναλυτικά το δελτίο τυπου συνεχίζει:

Με τη νέα ερώτηση τους προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητούν την απλοποίηση και εκλογίκευση του συστήματος φορολόγησης, την απάλειψη των προβλημάτων και τη διευκρίνιση των ασαφειών, που ταλαιπωρούν τον αγροτικό κόσμο και τον έχουν οδηγήσει σε κινητοποιήσεις.

Αραμπατζή Φωτεινή_ΝΔ_βουλευτήςΟι 34 βουλευτές, οι οποίοι εδώ κι ένα μήνα διαβουλεύονται με το Υπουργείο Οικονομικών για τη βελτίωση του φορολογικού των αγροτών επανέρχονται σήμερα με περαιτέρω βελτιώσεις από όσα ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες η κυβέρνηση.

Κύριο αίτημα τους η οριστική κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος – να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση το απέσυρε για 5 χρόνια – καθώς και το φλέγον θέμα της ρύθμισης της επιστροφής του ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου.

Ζητούν επίσης τη χαμηλή φορολόγηση με συντελεστή 5-6% των αγροτών ή ετεροεπαγγελματιών αγροτών με τζίρο κάτω των 15.000 ευρώ και να μην συνυπολογίζονται οι ενισχύσεις στο υπό φορολόγηση εισόδημα.

Βασικό αίτημα στη δέσμη των προτάσεων, ο υπολογισμός των ημερομισθίων των αγροτών και των κτηνοτρόφων αλλά και των μελών της οικογένειας τους, που εργάζονται στην αγροτική επιχείρηση, στα έξοδα του αγρότη γιατί αλλιώς η προσωπική τους εργασία δεν αμείβεται.

Ο υπολογισμός των τόκων των δανείων των αγροτών – κτηνοτρόφων στα έξοδα της επιχείρησης του, ο υπολογισμός των εξόδων άρδευσης αλλά και οι αποσβέσεις από την αγορά γης και πάγιου μηχανολογικού εξοπλισμού επίσης στο εξοδολόγιο τους, είναι καίρια αιτήματα στην ερώτηση – πρόταση των 34 βουλευτών. 

One Response to "Αφού ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ την φορολόγηση των αγροτών τώρα προτείνουν «δέσμη 16 προτάσεων ελάφρυνσης»!"

  1. Μιχαλης   21 Φεβρουαρίου 2014 at 13:27

    κ.Φ.αραμπατζη μια φορα μας ξεγελασες, δευτερη δεν υπαρχει,σε θεωρω υπευθυνη για την φτωχοποιηση της Ελλαδος, για την αξιοπρεπεια που χασαμε ως Ελληνες και για την τεχνικη καταντια που μας επιβαλλατε… εσεις και ο ψευτης αρχηγος σας.