Αφροδίτη Σταμπουλή: Διαστρέβλωση της πραγματικότητας το «πωλείται η ιστορία της πόλης των Σερρών»

Στο Υπερταμείο προβλέπεται ρητά και η επιστροφή των ακινήτων που έχουν ιδιαίτερο πολιτιστικό, ιστορικό ή περιβαλλοντικό ενδιαφέρον.

Αφροδίτη Σταμπουλή: Διαστρέβλωση της πραγματικότητας το «πωλείται η ιστορία της πόλης των Σερρών»

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο ν.Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή, απαντώντας με δήλωση της στο άρθρο του Θόδωρου Καστρινού της “Λαϊκής Ενότητας” «Πωλείται η ιστορία της πόλης των Σερρών» κάνει λόγο για «διαστρεβλωση της πραγματικότητας» και ότι από το σύνολο των ακινήτων που παραχωρήθηκαν στο Υπερταμείο θα εξαιρεθούν αυτα που έχουν «ιδιαίτερο πολιτιστικό, ιστορικό ή περιβαλλοντικό ενδιαφέρον» και τα υπόλοιπα θα… «αξιοποιηθουν» και δεν θα πωληθούν.

Αναλυτικά η δήλωση της κυρία Σταμπουλή έχει ως εξης:

ΔΗΛΩΣΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ

Σέρρες, 14 Σεπτεμβρίου 2018

Άλλη μια προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και απόδοσης στην κυβέρνηση προθέσεων αντίθετων με τη διακηρυγμένη της βούληση βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες, μεταφερόμενη από πόλη σε πόλη. Παρ΄ όλο που από τη σύσταση της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (Υπερταμείο), ύστερα από σκληρή διαπραγμάτευση, είναι γνωστή η διαφορά της από το ΤΑΙΠΕΔ, κάποιοι ακόμη προσποιούνται ότι την αγνοούν:

Το ΤΑΙΠΕΔ σύμφωνα με το νεοφιλελεύθερο πνεύμα των προηγούμενων κυβερνήσεων είχε σκοπό αποκλειστικά την πώληση των ακινήτων του δημοσίου που περιερχόταν σε αυτό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πώληση και επανενοικίαση στη συνέχεια του κτιρίου της Ελληνικής Αστυνομίας στις Σέρρες.

Σε τελείως διαφορετικό πνεύμα η ΕΕΣΥΠ έχει σκοπό την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου συμπεριλαμβανόμενων και των ακινήτων και την απόδοση όποιων εσόδων που αυτά μπορούν να αποφέρουν. Τα υπόλοιπα τα διασαφηνίζει από τις 12/9/2018 ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης στη δήλωσή του, η οποία ισχύει για τις Σέρρες όπως και για τα Χανιά:

Πολλή φασαρία για το τίποτα. Με πρόσφατη απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής μεταβιβάστηκε στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (Υπερταμείο) το σύνολο των ακινήτων του Δημοσίου, κατ’ εφαρμογή του νόμου (ν. 4389/2016). Στον ίδιο νόμο, όμως, προβλέπεται ρητά και η επιστροφή των ακινήτων που έχουν ιδιαίτερο πολιτιστικό, ιστορικό ή περιβαλλοντικό ενδιαφέρον. Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει η πλειοψηφία των ακινήτων του Δήμου Χανίων. Στο Υπερταμείο θα παραμείνουν αποκλειστικά ακίνητα που προσφέρονται αποκλειστικά για εμπορική αξιοποίηση. Προκαλεί κατάπληξη ότι κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις ακόμα και σε μία τόσο απλή και σαφή γραφειοκρατική διαδικασία. Πρέπει να είναι πραγματικά απελπισμένοι…“.

Αφροδίτη Σταμπουλή

Βουλεύτρια Σερρών

One Response to "Αφροδίτη Σταμπουλή: Διαστρέβλωση της πραγματικότητας το «πωλείται η ιστορία της πόλης των Σερρών»"

  1. Dimitris Siarkos   15 Σεπτεμβρίου 2018 at 10:53

    Θα παραμείνουν στην ελληνική κυριαρχία μας λέτε ! Ποιός να σας εμπιστευτεί κυρία μου ; Εσύ και η παρέα σου των αναξιόπιστων, πόσες και πόσες υποσχέσεις αθετήσατε, πόσα πόσα εγκληματικά λάθη κατέστρεψαν την ελληνική οικονομία, με αποκορύφωμα το πρόγραμμα απάτη της Θεσσαλονίκης, με τα τερατώδη ψέματα !