Αφροδίτη Σταμπουλή: Επαχθής η συμφωνία, οφείλουμε να συμβάλουμε στην άμβλυνση των συνεπειών…

Αφροδίτη Σταμπουλή: Επαχθής η συμφωνία, οφείλουμε να συμβάλουμε στην άμβλυνση των συνεπειών…

Σταμπουλή-αγρότες-2014-02-10 11.02.59Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Π.Ε. Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή με δήλωσή της  χαρακτηρίζει «επαχθή» τη συμφωνία που έγινε μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών. Oμως, όπως τονίζει θα πρέπει για όσο υπάρχει στήριξη από τον λαό, θα πρέπει οι βουλευτές να συμβάλλουν στην αμβλυνση των συνεπειών των μέτρων, χωρίς να έρχονται σε αντιπαράθεση «αφορισμών» με όσους βουλευτές στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν αντίθετη άποψη.

Αναλυτικά στη δήλωσή της αναφέρει:

Η προκλητικά άτεγκτη, ασύμβατη με κάθε έννοια σεβασμού στα δικαιώματα ενός ολόκληρου λαού στάση των νεοφιλελεύθερων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων κατά την διαπραγμάτευση με την ελληνική κυβέρνηση οδήγησε στη συμφωνία, που αποτελεί ήττα, παρά τις ρωγμές στο μέτωπο των εταίρων, που άφησε ως παρακαταθήκη η αξιοθαύμαστη στάση της διαπραγματευτικής μας ομάδας.

Οι εξοντωτικοί όροι της συμφωνίας, αποσκοπούν στο να συνεχισθεί ο άνομος πλουτισμός των δανειστών, να κλείσει το γρηγορότερο η «αριστερή παρένθεση» στην Ελλάδα και να αποτραπεί η ανάδειξη, στο προσεχές μέλλον, αντίστοιχων σχημάτων στη διακυβέρνηση άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Για όσο διάστημα ο Ελληνικός λαός εμπιστεύεται τη διαχείριση της επαχθούς συμφωνίας στην παρούσα κυβέρνηση οι βουλευτές-τριες του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουμε να συμβάλουμε στην άμβλυνση των συνεπειών και στην αναζήτηση διεξόδων, με όποιον τρόπο κρίνουμε προσφορότερο απέναντι στις οδυνηρές προκλήσεις που κάθε φορά θα αντιμετωπίζουμε, χωρίς αφορισμούς όσων εκφράζουν διαφορετικές απόψεις υπηρετώντας τους ίδιους σκοπούς.

Αφροδίτη Σταμπουλή

Βουλεύτρια Σερρών ΣΥΡΙΖΑ